Guia d'una nova passejada a la Font de Sant Pau

Es tracta d'una passejada a peu, de dificultat baixa i que tarda a completar-se en 45 minuts

El Parc Natural de Collserola proposa als veïns i veïnes un nou itinerari de passeig per passar un diumenge entretingut. L'itinerari, que passa per la Font de Sant Pau, es fa a peu, té una dificultat baixa i tarda a completar-se en 45 minuts. 

Es comença a la parada de l’autobús de l’Àrea de lleure de Can Coll, on el marxant haurà de travessar la carretera i enfilar la pista que té una cadena a la dreta de l’entrada principal del Centre d’Educació Ambiental Can Coll. 

Ara, se seguirà el camí en direcció ponent fins a arribar al cap de 12 minuts a una esplanada. Seguidament es girarà a l’esquerra, gairebé a 180 graus, i es remuntarà cap els Turons de Can Coll. Uns 10 minuts més tard, els senderistes arribaran al recinte de Can Coll, deixant un camí amb cadena a l’esquerra i una mica més amunt la bassa de Can Coll.

Els passejants prendran ara la pista ampla de la dreta que puja en direcció a Can Codonyers. Després d’uns 7 minuts, s'hauran de desviar a l’esquerra per un corriol que va a Flor de Maig. El bosc és una pineda amb un sotabosc d’alzinar que s’està refent. S'hi troben molts pins que el vent ha fet caure i és fàcil observar rastres de la presència d’animals: petjades, pinyes rosegades per esquirols i terra remenat per porcs senglars. Després s'arribarà a un camí més ample 7 minuts més tard i s'haurà de girar a la dreta.

 

Més endavant, hi trobaran el rètol que indica la Font de Sant Pau (si voleu podeu baixar-hi directament per les escales de fusta). S'aconsella als marxants continuar pel mateix camí per arribar-hi des de l’altre vessant. Després d’uns 3 minuts, trobaran un camí ample i ens dirigiran a l’esquerra. Davant seu hi ha la tanca del recinte de Flor de Maig. Poc després, trobaran un pal indicador amb el rètol de la Font de Sant Pau, on tornaran a girar a l’esquerra.

En 4 minuts s'arriba a la Font, un escenari amb uns magnífics exemplars de plataner. La Font de Sant Pau va estar soterrada i perduda durant dècades fins que uns amics del Parc especialistes en fonts la van retrobar l’any 1997.

Finalment, els passejants travessaran el torrent i pujaran per les escales de fusta. S'haurà de tombar a la dreta i seguir el camí fins que, al cap de 6 minuts, es trobaran a l’esquerra una zona de vegetació molt aclarida: és una franja de protecció d’incendis que fa de tallafocs. Cal que els senderistes estiguin alerta perquè s'ha de prendre el corriol que passa pel mig de la franja.

Seguint sempre la mateixa direcció, en uns 9 minuts s'arribarà a la tanca del recinte de can Coll i a partir d’aquí, es pot refer la pista ampla de baixada a la carretera i a l’Àrea de lleure.

Mapa de la passejada a la Font de Sant Pau