Homenatge a les víctimes del terrorisme en el 25è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco

Una vintena de persones s'ha concentrat davant l'Ajuntament per fer cinc minuts de silenci contra el terrorisme

Aquest 13 de juliol, la plaça de Francesc Layret ha acollit una concentració i cinc minuts de silenci en homenatge a les víctimes del terrorisme coincidint amb el 25è aniversari de l'assassinat de Miguel Ángel Blanco. El 1997, Blanco, qui era regidor del PPErmua (País Basc) va ser segrestat per membres de la banda terrorista ETA i va ser assassinat dos dies després.

A la concentració davant l'Ajuntament de Cerdanyola ha assistit una vintena de persones, entre les quals hi havia membres del govern local i de diversos grups municipals. "La mort del jove regidor va causar un profund impacte a la societat espanyola, que es va manifestar amb mobilitzacions espontànies que van adquirir una dimensió desconeguda", diu el manifest llegit abans de fer cinc minuts de silenci, recordant que "la suma dels manifestants a les principals ciutats espanyoles es va apropar als dos milions i mig de persones".

"La unió dels partits democràtics en contra dels qui volien imposar la seva idea totalitària va ser manifesta i això va enfortir la defensa de la democràcia i la unió dels demòcrates", afegeix el manifest. Els cinc minuts de silenci s'han fet "com a mostra de solidaritat amb totes les víctimes i en repulsa de qualsevol classe d'acte terrorista".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.