Humana recull 73 tones de roba els primers sis mesos de l'any

La quantitat de roba equival a 331.000 peces que, en ser reciclades, no emetran 233 tones de CO2 a l'atmosfera

La Fundació Humana, dedicada a la recuperació de roba usada per a la seva reutilització o reciclatge, va recollir 73,6 tones de roba usada entre gener i juny de 2021 a Cerdanyola. La xifra suposa un lleuger descens en la recopilació de roba de segona mà al mateix període de l'any passat, i implica que, en no ser enviada als abocadors o les incineradores, s'ha evitat generar 233 tones de CO2 només amb allò recol·lectat a la ciutat. 

L'equivalent de totes aquestes tones de roba és equivalent a 331.000 peces de roba diferents que, gràcies a la seva recol·lecció, no només evitaran la creació de residus a través d'allargar la seva vida útil, sinó que també ajudaran a les persones que en necessitin. 

D'altra banda, segons la fundació, aquesta reutilització tèxtil té un altre benefici social, a través de la creació d'ocupació verda, ja que Humana crea un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. De forma afegida, els recursos que s'obtenen es destinen a diferents iniciatives socials que, en més de tres dècades, han implicat tres milions de persones involucrades als programes de desenvolupament a països del Sud.

Pel que fa a la destinació del que es recull als contenidors d'Humana, el 54% s'envia a reutilització a través de botigues de moda sostenible o exportació a països en vies de desenvolupament, el 37,5% es destina a reciclatge per no poder-se reutilitzar, l'1,5% són residus de tipus impropi que s'han d'enviar a altres gestors de residus i, per últim, el 7% s'envia a centres de tractament de residus, ja que no es pot ni tan sols reciclar.

La roba recollida s'envia a la planta de reutilització de l'empresa a l'Ametlla del Vallès, al Vallès Oriental. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.