El ministre Salvador Illa anuncia que la vacuna començarà a administrar-se a mitjans de gener

El ministre assegura que "hi haurà vacunes per a tothom" i que la immunitat de grup s'adquirirà probablement a finals d'estiu de 2021

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que la campanya de vacunació contra la Covid-19 començarà a "mitjans de gener". Sanitat espera que l'Agència Europea del Medicament aprovi la vacuna de Pfizer –que ja ha estat aprovada a altres països- el 29 de desembre i la de Moderna el 12 de gener. La campanya es durà a terme per fases i Illa ha apuntat que les dosis "no arribaran totes el 4 o 5 de gener", però ha promès que "hi haurà vacunes per tothom" i fins i tot "en sobraran" per enviar a altres països, perquè a l'Estat li pertoquen 140 milions de vacunes per immunitzar 80 milions de persones.

"Hi haurà vacunes per a tothom" i fins i tot "sobraran", ha afirmat el ministre, qui ha insistit en el caràcter "progressiu" de l'estratègia de vacunació a l'Estat espanyol, que comença pel personal sanitari i els col·lectius més vulnerables al virus.

En una entrevista a Público, Illa també apunta que creu que l'Estat pot assolir la immunitat de grup a finals de l'estiu del 2021. Segons el ministre aleshores prop del 70% de la població ja haurà rebut la vacuna.

Amb tot, el Ministeri adverteix que no serà el final de la pandèmia, que no tindrà lloc fins al 2022, quan un alt percentatge de la població mundial hagi rebut la vacuna.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.