L'Incasòl posa a la venda 34 parcel·les del Parc de l'Alba, 8 residencials

Les 8 parcel·les residencials acolliran 1.140 habitatges, més de la meitat dels quals destinats a polítiques socials

L’Institut Català del Sòl, l'Incasòl, ha iniciat la primera fase de comercialització de les parcel·les del Parc de l’Alba a Cerdanyola del Vallès. Dimarts 26 es van posar a la venda un total de 34 parcel·les, de les quals 26 són per a activitat econòmica i vuit residencials, on es podran construir 1.140 habitatges, el 69% en règim protegit. 

El Parc de l’Alba -o Centre Direccional- ofereix un total 420.000 m2 de sostre, 70% dels quals es destinaran a activitat econòmica i el 30% restant al sector residencial. Aquests percentatges es traduiran, quan s'acabi el projecte, en 30.000 nous llocs de treball i 15.000 residents en 5.377 habitatges, prop de la meitat dels quals seran destinats a polítiques socials. El projecte promet una xarxa de zones verdes i equipaments a l’aire lliure de 200 hectàrees. Tot plegat requereix una inversió pública de 450 milions d’euros.

Parcel·les del sector econòmic

De les 26 parcel·les per a l'activitat econòmica que es comercialitzen, 23 són d'Incasòl i 3 del Consorci del Parc de l’Alba. Estaran destinades a usos tecnològics, científics, I+D, sanitari, laboratoris, seus corporatives, residències d’estudiants i assistencials, entre d’altres.

Se situaran majoritàriament al llarg de l’Avinguda de la Ciència completant illes on ja estan ubicades empreses com Natura Bissé, Stradivarius, Sener, i La Caixa, entre d’altres. L'emplaçament compta amb accés directe a l’autopista E-15 i està prop d’edificis i equipaments destinats a la recerca i la innovació com és el Sincrotró Alba i el Parc Científic i Tecnològic, i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Gran part de les parcel·les tenen disponibilitat immediata, estan urbanitzades i amb tots els serveis necessaris, i la resta es troben pendents de finalitzar el procés d’urbanització. La zona també compta amb la central de poligeneració de fred i calor ST-4 (district heating and cooling) dins el mateix Parc de la Ciència i la Tecnologia.

En venda més de 1.000 habitatges 

Les vuit parcel·les residencials en venda -sis de l'Incasòl i dues del Consorci del Parc de l’Alba- estan situades entre el nucli urbà de Cerdanyola del Vallès i el parc central de 12 ha, uns terrenys pendents d’urbanitzar. S'hi podran construir 1.140 habitatges, dels quals 783 seran de règim protegit i destinades a polítiques socials, i 357 de règim lliure. És per això que la seva comercialització es fa en dues concurrències diferents, destinades a promotors socials i a altres promotors. 

De les vuit parcel·les, les dues que té en propietat el Consorci del Parc d'Alba es comercialitzaran en règim lliure -262 habitatges-, i una parcel·la més de l'Incasòl també serà de règim lliure -95 residències-. La resta són propietat d'Incasòl i seran de règim protegit. 

Promoció de l'habitatge de lloguer

L'Institut Català del Sòl puntualitza que en ambdues concurrències d’ofertes d'habitatge -de règim protegit i lliure- es valorarà que els sol·licitants es comprometin a promoure habitatges de lloguer en tot el sostre del qual siguin adjudicataris.

Les empreses i promotors interessats en la seva adquisició tenen de termini màxim fins al 10 d’octubre de 2022 per a presentar telemàticament la seva sol·licitud de participació i l’endemà, 11 d’octubre a les 14 h, per presentar la seva oferta. L’obertura de pliques se celebrarà el dia 17 d’octubre de 2022 a les 13 h a la seu de l’Institut Català del Sòl. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.