Un incendi entre Cerdanyola i Montcada obliga a desallotjar la zona

Tot i que s'ha aconseguit controlar l'expansió de l'incendi, "encara queden dos focus amb ampolles de gas butà"

Aquest divendres 19 d'abril al matí s'ha incendiat una zona de desballestament de ferralla al km 3 de la N-150, prop d'una zona de barraques entre Cerdanyola del Vallès i Montcada i Reixac. Inicialment, els Bombers havien indicat que es tractava d'un incendi a una deixalleria.

Segons Bombers de Catalunya, l'origen del foc és la crema de vehicles pesants i de remolc, a més de contenidors marítims. L'equip desplaçat ha evacuat la zona. El cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord, Jordi Bosch, ha explicat que han aconseguit "controlar el foc perimetralment i assegurar que no saltés a la carretera ni agafés vegetació", tot i això, assegura que "sí s'ha cremat el voral de la carretera".

 

Dos focus amb ampolles de gas butà

Tot i que s'ha aconseguit controlar l'expansió de l'incendi, "encara queden dos focus amb ampolles de gas butà", ha assenyalat Borràs. Aquest és el motiu pel qual s'han sentit algunes explosions: "l'alta temperatura fa que s'obri vàlvula de gas i el foc continui cremant", ha afegit.

Segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha hagut dos afectats lleus, donats d'alta in situ, i mantenen dues unitats en servei preventiu. Tot i això, el cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord ha descartat que hi hagi més ferits ni persones atrapades. 

Jordi Bosch, cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord. FOTO: Monica Garcia

Jordi Bosch, cap de l'Unitat Territorial de Bombers de l'Àrea Metropolitana Nord. FOTO: Monica Garcia

 

Al lloc dels fets també s'hi han desplaçat el delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i l'alcalde de Montcada i Reixac, Bartolomé Egea.

 

Confinament dels veïns de la zona i accessos tallats

Bombers ha rebut l'avís d'incendi a les 8.48 h i s'hi han desplaçat 11 dotacions, comptant amb el suport de Bombers de Barcelona. L'incendi ha provocat un gran núvol de fum negre que ha empès a Protecció Civil a recomanar el confinament de la població propera: "Es demana a la població propera que si nota alguna molèstia pel fum, tanqui portes i finestres o sistemes de ventilació".

A causa de l'incendi, les entrades 4A i 4B des de la C-58 a Cerdanyola han estat tallades. Al voltant de les 14 h s'han obert aquests accessos a la C-58 i s'ha creat també un pas alternatiu a la N-150 entre Montcada i Ripollet "perquè encara hi ha equips d'emergència treballant en l’incendi que ha cremat la deixalleria de Montcada", segons ha informat el Servei Català de Trànsit (STC). Segueixen les retencions a la C-58.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.