Una infecció bacteriana va matar els ànecs del Riu Sec

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ressol la incògnita sobre les aus que es van trobar mortes al riu a finals d'agost

Finalment l'Ajuntament ha donat resposta oficial a la misteriosa aparició d'ànecs morts a la llera del Riu Sec, a finals del mes d'agost. L'alcalde, Carlos Cordón, ha explicat en un post a Facebook que la causa de les morts, segons les analítiques d'Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, és "una infecció per botulisme, una malaltia força freqüent i greu, que afecta de manera recurrent en èpoques d'altes temperatures". 

Aquesta infecció bacteriana l'origina el Clostridium botulinum, un bacteri que creix en la matèria orgànica i que entra a l'organisme per ingestió o l'obertura d'una ferida. En vista de com afecta el bacteri, l'alcalde ha reconegut que les zones on viuen aus aquàtiques, en un nivell d'aigua baix, és "un medi molt afavoridor" de la malaltia. Per tal d'evitar la propagació de la malaltia es va procedir a retirar tots els animals morts. L'alcalde ha assegurat que la zona "es mantindrà sota seguiment".

El cas es va fer ressò a partir del 30 d'agost, quan una allau de denúncies de la ciutadania via xarxes socials va alertar les autoritats i la investigació va començar. Alguns d'aquests missatges responsabilitzaven l'Ajuntament de la mort dels animals. Quasi un mes després, s'han esclarit els fets. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.