Les infermeres del CAP Canaletes es declaren en vaga indefinida a partir del 12 de desembre

Aquest dilluns una vintena d'infermeres han fet una concentració davant del CAP per a mostrar el seu malestar amb el III Acord

Les infermeres del CAP Canaletes de Cerdanyola s'han adherit a la vaga indefinida convocada per Inferemeres de Catalunya, que començarà a partir del 12 de desembre als 289 Centres d'Atenció Primària i els 8 hospitals d'arreu del país. El col·lectiu d'infermeres ha mostrat el seu malestar amb la firma del III Acord de les Condicions de Treball del Personal Estatutari de l'ICS (Institut Català de la Salut) signat el passat 22 de novembre. 

Així ho han comunicat una vintena d'infermeres del CAP Canaletes, que s'han concentrat aquest dilluns a la porta del centre per a mostrar el seu suport a la vaga, al crit de "les infermeres diem prou". També han informat que des d'aquest dilluns i fins el dia d'inici de la vaga, es concentraran cada dia a les 13.30 h davant la porta del CAP. 

Tal com explica Infermeres de Catalunya, "aquesta convocatòria de vaga respon al menyspreu cap a la nostra professió reflectit en el III Acord col·lectiu de treball dels hospitals d’aguts, centres d’atenció primària, centres sociosanitaris i centres de salut mental". Un Acord que ha firmat l'ICS, juntament amb els sindicats Metges de Catalunya, CC.OO., UGT i Saste, i que substitueix al que estava vigent des de 2006. 

 

Les demandes de les infermeres

Tot i que les infermeres del CAP Canaletes reconeixen que a l'Acord es milloren les condicions professionals del sistema sanitari, "pel que fa al personal d'infermeria, les millores són molt mínimes", i consideren que "es menysprea el nostre paper". 

Concretament, les infermeres denuncien que se les continui considerant com a Diplomades sanitàries (categoria inferior), quan des de fa anys que són Graduades; que l'Acord "recull un increment econòmic irrisori" en comparació amb altres col·lectius sanitaris, com el dels metges; que "s'inventen complements econòmics anuals a canvi de treballar més", i que no recull la jubilació anticipada als 60 anys, com sí que ho fa en el cas dels metges. 

És per això, que demanen "que el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya iniciin actuacions amb caràcter urgent, per tal d'abordar la situació de les infermeres de Catalunya". 

Durant la vaga indefinida s'atendran les emergències com a part dels serveis mínims a l'Atenció Primària, però no es realitzaran la resta de les tasques assistencials. 

Cartell de la vaga d'infermeres. FOTO: Inferemres de Catalunya

Cartell de la vaga d'infermeres. FOTO: Inferemres de Catalunya

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.