La intensa pluja del dia 18 causa talls de llum i danys a espais de la ciutat

L'Ajuntament demana a Endesa una inversió important en la infraestructura de llum per superar el problema

La intensa pluja que va tenir lloc a Cerdanyola del Vallès durant el divendres 18 de desembre ha causat talls de llum durant tot el cap de setmana i ha deixat danyats alguns espais de la ciutat. 

Les inundacions han provocat incidències en moltes escoles de la ciutat. Avui l'Escola Bressol Municipal Turonet no podrà obrir les seves portes perquè va patir una inundació important i s'ha de fer una avaluació per tornar a reobrir, segons informa David González, portaveu del govern municipal. A l'escola Bellaterra i a l'escola Saltells es van enviar camions cuba. 

També va haver-hi afectacions al voltant de la riera de Sant Cugat, molt a prop de Collserola per la caiguda d'arbres i inundacions vàries. Es va produir la caiguda d'un arbre als jardins de Ca n'Hortadó i va haver-hi una esllavissada a Collserola que feia difícil l'accés fins a Can Cerdà. La Biblioteca Central i les associacions de veïns també es van veure afectades. A l'Ateneu i al PEM Guiera, els soterranis van quedar inundats.

A més, les pluges també van provocar talls en el subministrament elèctric i que han persistit durant tot el cap de setmana. "Les incidències sempre són responsabilitat de la distribuïdora que, en aquest cas, i com a tota Catalunya, és Endesa", explica el regidor. "Hi ha parts que no són de propietat municipal i que, encara que intentem fer actuacions per aconseguir solucionar els problemes de llum com més aviat millor, al final o hi ha una inversió important pel que fa a la infraestructura de llum o es converteix en un problema molt complicat, que és el que estem demanant a Endesa". 

Malgrat que la situació actual l'ha causat la intensa pluja del divendres, a Cerdanyola hi ha una queixa reincident per talls de llum a diferents punts de la ciutat.

Més info: Les apagades de llum reincidents provoquen preocupació entre el veïnat

Tot i això, David González ha volgut recalcar que "el servei de neteja, la brigada de la policia i tots els serveis d'emergències que estaven col·lapsats, van actuar i van fer una feina importantíssima".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.