Ismael Smith, protagonista del còmic del Museu d’Art de Cerdanyola per celebrar el Dia de l'Orgull

El còmic, produït per la regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ de l’Ajuntament, es podrà veure fins al mes de setembre a l'Espai Arc del museu

El Museu d'Art de Cerdanyola ha volgut participart un any més en el Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+, que cada any se celebra el 28 de juny. Amb això, l'entitat va presentar el passat 30 de juny el còmic amb protagonisme per a Ismael Smith, un referent del col·lectiu LGTBIQ+.

El còmic, il·lustrat per Sebas Martín i editat per Edicions Cal·lígraf, amb la producció del Servei de Feminisme i LGTBIQ+ de l'Ajuntament, explica com Smith va viure en primera persona la discriminació i la marginació per la seva orientació sexual.

La presentació es va dur a terme al MAC i l'exposició del còmic es podrà veure fins al 5 de setembre a l'Espai Arc del museu. Un projecte inclòs dins dels actes del Dia Internacional per a l'Alliberament LGTBIQ+ i que ha volgut reivindicar la vida d'Smith, obertament gai a la Barcelona dels anys 10, la del Paral·lel i els Quatre Gats i que va acabar morint oblidat a l'hospital psiquiàtric de White Plains, a Nova York, on se'l va recloure segurament per la seva homosexualitat.

El còmic té un llenguatge jove i fresc que tradicionalment ha permès tractar temes que eren incòmodes per altres arts més "elevades", com la pintura o l'escultura.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.