Ja es pot obtenir el 'certificat covid digital' per viatjar per la Unió Europea

Aquest certificat acredita haver estat vacunat contra la Covid-19, haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu o haver-se recuperat de la malaltia

El Departament de Salut informa que la ciutadania ja pot accedir al web de La Meva Salut i descarregar-se el 'certificat covid digital', un document que té per objectiu facilitar els desplaçaments per la Unió Europea i "fer-los més segurs".

Aquest certificat acredita tres possibles situacions individuals: haver estat vacunat contra la Covid-19; haver-se realitzat una prova amb un resultat negatiu (disponible pròximament).; o haver-se recuperat de la malaltia. 

Durant els primers dies el certificat estarà accessible en versió digital i s'obtindrà a través del web de La Meva Salut. Pròximament s'espera que també estigui disponible a les aplicacions mòbil i en altres formats.

Pendent d'arpovació al Diari Oficial de la Unió Europea

Malgrat que el llançament del Certificat Covid digital ja permet usar-lo de forma immediata, cal tenir en compte que està pendent l’aprovació del seu reglament al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) i de com serà la seva aplicació per part dels estats membres.

 

El Departament de Salut assegura que ha efectuat tots els treballs tècnics, logístics i operatius per tal d'emetre aquest certificat abans de la seva obligatorietat a tots els països de la Unió Europea, el dia 1 de juliol.

En aquest sentit, les reunions entre responsables tècnics del Departament de Salut amb el Ministeri de Sanitat han estat constants per conèixer les novetats i les especificitats del projecte.