Joan Borràs: "El consultori mèdic a Bellaterra és una demanda raonable"

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona va visitar Bellaterra el passat divendres 20 d'octubre

El delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, va visitar Bellaterra el passat divendres 20 d'octubre. Acompanyat pel president de l'EMD, Josep Maria Riba, van passejar per la plaça del Pi, signar el nou llibre d'honor de Bellaterra i mantenir una reunió de treball. Els temes més rellevants van ser la demanda de signar un nou conveni amb l'Ajuntament de Cerdanyola i la petició d'aconseguir un consultori mèdic per Bellaterra.

Pel que respecta a la millora del conveni, Borràs apuntava que el que vol Bellaterra és assolir la totalitat de les competències que estableix la llei de convenis i concretava que "s'hauria de fer sense gaires problemes". Per la seva part, el president Riba apuntava que des del govern de l'EMD volen ser pragmàtics i "treballar conjuntament amb l'Ajuntament de Cerdanyola per arribar a un acord".

En referència al consultori mèdic, Borràs va explicar que, per tirar endavant la demanda, s'havien de treballar en dues línies. Per un costat la d'adequar les instal·lacions ja existents situades a la part de darrera d'El Club, que ell mateix va poder visitar, per poder oferir una bona atenció mèdica als bellaterrencs i per garantir que els professionals puguin treballar bé. D'altra banda, destinar alguns professionals a Bellaterra de l'àrea de salut bàsica que es comparteix amb Cerdanyola.

Tot plegat, el delegat va reconèixer que considerava raonable la demanda d'un consultori mèdic, i encara més des del punt de vista de la població: "Bellaterra té tres mil habitants". És per això que va apuntar que "s'ha de parlar amb l'àrea de salut bàsica i amb la conselleria per poder complir aquesta petició". Josep Maria Riba es va mostrar satisfet amb la visita a Bellaterra i  la reunió que va mantenir amb el delegat del Govern. Va voler destacar que l'havia sorprès que les demandes en les àrees més sensibles fossin tan ben ateses i anotades.

Tot seguit, apuntava que el fet de passejar pel poble havia estat tot un encert, ja que va servir per "veure les grans mancances que té Bellaterra". Finalment, el president va voler ser optimista i va afirmar que "estava segur que hi hauria bons resultats aquesta mateixa legislatura".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.