Joves estudiants i gent gran es troben en un projecte intergeneracional a Cerdanyola

L'escola FEDAC i la residència CleceVitam Ceritania han posat en marxa el Projecte sAVIS

L'escola FEDAC i la residència CleceVitam Ceritania han posat en marxa el Projecte sAVIS. Es tracta d'un programa conjunt amb el qual creen espais de col·laboració entre alumnes de 6è de primària del centre educatiu i els usuaris de la residència.

Entre les activitats que recull Projecte sAVIS -totes elles ideades pels equips de professionals d'ambdós centres-, destaquen l'intercanvi de cartes amb els nens i nenes, on els residents comparteixen la seva història de vida, i la realització d'un taller de manualitats en el qual han elaborat un marc per posar-hi una foto conjunta. A més, els usuaris i usuàries de la residència van poder assistir del passat concert de Nadal que l'escola va organitzar, així com de l'assaig de l'obra de fi de curs.

"A través d'aquesta iniciativa, les dues entitats busquen reforçar els valors entre els nens i nenes per tal que adquireixin una visió encara més positiva de la gent gran, alhora que contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels i les usuàries, tot estimulant la seva autoestima i la interacció social", assenyalen des de la residència.

En Gabriel, resident de CleceVitam Ceritania, valora positivament l'experiència: "Hem compartit històries d'ara i d'abans i s'han mostrat molt atents i interessats amb tot allò que hem viscut i que fem ara. Hem après molt els uns dels altres". Per la seva banda la Manuela ha afegit que esperaven "amb molta il·lusió la seva visita i ha estat una injecció d'aire fresc per tots nosaltres".

Segons la directora de CleceVitam Ceritania, la Xènia Puig, aquest projecte s'ha traduït per als usuaris del centre en una millora del seu estat d'ànim, ja que ha repercutit positivament en la seva autoestima, i pels més joves ha suposat noves oportunitats d'aprenentatge i d'empatia. Des del centre asseguren que volen repetir el projecte el curs vinent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.