Tallers i rifes per commemorar el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama

El divendres 18 l’Ajuntament es tornarà a il·luminar de rosa

El dissabte 19 d’octubre és el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama i la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Cerdanyola del Vallès ha preparat un programa ple d’activitats per recordar el compromís de la ciutadania amb la malaltia i la seva investigació. Les activitats començaran divendres a les 19 h amb la il·luminació rosa de l’Ajuntament de Cerdanyola i la lectura del Manifest.

Dissabte, des de les 10 h fins a les 20 h, hi haurà un punt informatiu de l’AECC i un servei de promoció i salut de l’Ajuntament. En aquest punt es podran adquirir detalls fets artesanalment pel taller de manualitats de la Junta Local de l’AECC de Cerdanyola i és el lloc on es podran realitzar els donatius.

Els objectius de la diada

Miriam Pavés, Presidenta de la Junta Local de l’AECC a Cerdanyola del Vallès, ha destacat els tres objectius principals de la diada: “Primer de tot, és important que se’ns conegui i que la gent sàpiga que ens pot trobar al poble físicament. Després, volem informar per poder prevenir el màxim sobre la malaltia. I, per últim, recaptar fons per la investigació del Càncer de Mama.”

El local de la Junta Local de l’AECC es troba al Carrer de Francesc Layret, 74 on l’organització realitza tallers i activitats per a pacients, familiars i qualsevol persona que vulgui col·laborar en la lluita contra la malaltia.

El punt d'informació de l'AECC al Dia Mundial Contra el Càncer (2018) / Lali Álvarez

La jornada de dissabte

A les 11 h hi haurà un taller on es promourà la creativitat de cada dona. Expressant a través de la llana cada participant crearà una fada que serà un amulet i un acompanyament durant la malaltia, tal i com ha explicat Pavés.

Al llarg del matí hi haurà altres activitats i exhibicions com la màster classe de pilates (de 10 h a 11 h), la batucada a les 11 h i l’exhibició d’arts marcials a les 11.15 h. La tarda arribarà carregada de propostes pels més menuts: 17 h començarà un taller de “pintacares” i es podrà gaudir d’un espectacle de màgia i un concurs individual i per paralles al “brau mecànic”.

La jornada acabarà a les 19.45 h amb la lectura del manifest amb representació institucional, l’entrega de premis i la cloenda. Es farà, també, un sorteig amb totes les persones que hagin fet una compra o un donatiu a la organització superior a 5€.

Més informació