L'Ajuntament i Catalònia signen un conveni per a persones amb discapacitat intel·lectual

La regidora de Drets Civils, Elvi Vila, i el Director General de la Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia, Joaquim Serrahima, han signat l'acord entre les dues institucions

 

El conveni té per objecte la col·laboració entre l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la Fundació Privada Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual Catalònia, per a la implementació de les actuacions de formació laboral en jardineria dins l'àmbit de les persones que pateixen discapacitat intel·lectual i Teràpia Assistida amb Animals per a persones amb discapacitat intel·lectual greu, destinat a potenciar les capacitats de les persones que pateixen discapacitat intel·lectual, per al suport a les finalitats de formació laboral en jardineria, la integració social de persones amb discapacitat intel·lectual i oferir-les les mateixes oportunitats i condicions de vida que gaudeixen la resta de les persones. L'Ajuntament contribueix al finançament del conveni mitjançant l'atorgament d'una subvenció per un import de 40.436 euros.

 

La teràpia assistida amb animals (TAA) pretén millorar la qualitat de vida de les persones, col·laborant a augmentar el seu grau d'autonomia i millorant la seva relació amb l'entorn, mitjançant el suport emocional i la motivació que exerceix la presència d'un altre ésser viu.

 

Els principals objectius de la Fundació Catalònia, una entitat sense ànim de lucre, són oferir el màxim de recursos i places per l'atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. Ho fa des de diferents Centres i Serveis, d'entre els quals destaquen la Residència Montserrat Montero, la Llar La Casona, la Residència Joan XXIII i el Centre Joan Bofill, ubicats a Cerdanyola del Vallès. Catalònia ofereix en els seus centres serveis de qualitat en l'atenció per aconseguir una millor qualitat de vida per les persones amb discapacitat i les seves famílies.