L'Ajuntament recupera els productes químics per eliminar les males herbes

L'Ajuntament ha confirmat que estan fent servir productes químics per eliminar les males herbes. Asseguren que no són perillosos per a la salut

La gestió de les males herbes a Cerdanyola del Vallès torna a estar a debat. Mentre Esquerra Republicana denuncia que el govern municipal està aplicant un herbicida que es va rebutjar al ple municipal, des de l'Ajuntament asseguren que es tracta d'un producte químic que no perjudica la salut de les persones.    

Aquest 20 de setembre, Esquerra Republicana ha explicat en un comunicat que el govern municipal estava fent servir glifosat per tractar les plantes de la ciutat. "El glifosat és un herbicida molt polèmic ja que s’ha demostrat que pot provocar càncer. Per aquest motiu ha estat prohibit en molts països i rebutjat per moltes ciutats, inclosa Barcelona", expliquen des d'ERC. El mes de març de 2017, el ple de l'Ajuntament va rebutjar l'ús d'aquest producte per ser "altament tòxic". 

"El Grup Municipal d’ERC vol cridar l’atenció en la contradicció que suposa defensar públicament polítiques de protecció mediambiental i contra el canvi climàtic mentre es reprèn l’us d’un producte altament tòxic", assenyalen des d'ERC. A més, demanen que s'aturi l'ús d'aquest producte. 

Des de l'Ajuntament, aquest mateix 20 de setembre i de forma posterior al comunicat d'Esquerra, han assegurat que el producte que fan servir no té risc per a les persones o animals. L'Ajuntament especifica que l'herbicida que s'està emprant no és el Roundup de l'empresa Montsanto que ERC ha denunciat en el seu comunicat. "L'equip de govern ha afrontat la neteja de les males herbes dels escocells i els carrers de la ciutat utilitzant productes químics que en la seva composició no duen elements perjudicials per a la salut", afirmen.

Alhora, el govern municipal explica que estan buscant solucions que no impliquin productes químics: "El govern treballa en paral·lel en la recerca d'opcions sense productes químics per eliminar aquestes herbes. Se n'han testat diverses - sabons, aigua calenta, etc... - i de moment no s'ha aconseguit l'efecte desitjat d'endreça de la ciutat". "El govern municipal vol tranquil·litzar a la població sobre l'ús d'aquests productes i es posa a la disposició del veïnat per aclarir-li qualsevol dubte sobre el producte emprat", assenyalen.