L'Associació de Famílies d'Alumnes de l'Escoleta celebra la reforma dels lavabos

L'Ajuntament ha reformat una part dels lavabos de l'Escola Bellaterra tot i que la responsabilitat és de la Generalitat

L'Ajuntament de Cerdanyola ha arreglat part dels lavabos de l'Escola Bellaterra abans de l'inici d'aquest curs escolar, que va començar el passat dijous 12 de setembre. Les obres, segons va indicar l'alcalde de Cerdanyola, Carles Cordón, durant la roda de premsa d'inici del curs, eren "molt necessàries, per dignitat i per justícia", i que permetran utilitzar de nou i sense problemes els lavabos centrals de l'Escoleta.

Aquests lavabos eren un dels punts més reivindicats per l'AFA (Associació de Famílies d'Alumnes) del centre com a part de les diferents obres que s'hi precisaven i que van portar, en diverses ocasions, a que els pares i mares dels alumnes es manifestessin per demanar la millora del centre. Unes obres que el mateix Conseller d'Educació, Josep Bargalló, va afirmar que es durien a terme aquest estiu. Tanmateix, però, ha sigut l'Ajuntament qui ha iniciat unes reformes que són responsabilitat de la Generalitat de Catalunya. 

 

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, ja va visitar el centre al febrer i va prometre-hi reformes

En aquest sentit, durant l'estiu, l'Ajuntament ha renovat completament elslavabos centrals de l'Escola Bellaterra, que eren els que estaven en pitjor estat. Una mesura que, segons explica la representant de l'AFA del centre, Marta Buxó, "eren la responsabilitat de tots", tot i que admet que havien d'estar fetes per la Generalitat de Catalunya. 

D'altra banda, Buxó explica que "tot el consistori havia aprovat en ple una moció per arreglar els lavabos de l'escola, tot i que eren responsabillitat última de la Generalitat", i indica que la reforma "els ha agafat per sorpresa" en tornar de les vacances.

Una sorpresa grata, celebra Buxó, així com també admeten des del centre, des del qual la seva Cap d'Estudis, Anna Fernández, narra que "quan vam arribar el 28 d'agost ens va sorpendre molt que estiguéssin fetes les obres del lavabo. Afegeix Fernández que, des de l'Ajuntament, "havien fet un projecte de renovació per un pressupost inferior a 50.000 euros, que és el límit que tenien", i això ha permés no només la renovació dels lavabos centrals, que estaven en pitjor estat, sinó també la reparació i neteja dels altres dos mòduls.

A més, tant Buxó com Fernàndez destaquen que l'Ajuntament ha reparat algunes totxanes de les terrasses del centre, que corrien perill de caure.  

 

El clavegueram i la teulada, pendents

Tanmateix, les obres de millora a l'Escola Bellaterra previstes per la Generalitat encara no han finalitzat. D'una banda, el govern hauria de fer-se càrrec de la renovació dels dos mòduls reparats, però no renovats, del centre. De l'altra, "quedaria pendent arreglar el clavegueram, que es farà al desembre", segons explica la Cap d'Estudis. 

Reparació de les totxanes d'una de les terrasses del centre

 

Potser l'obra més urgent, però, no té data específica. I és que encara queda per arreglar la teulada del gimnàs, que compta amb canalons de fibrociment i que, "en els primers dies de curs ja ha fet entrar aigua", lamenta Fernàndez. Unes obres que encara no estan licitades i que ha de dur a terme, explica la representant del centre, la mateixa empresa que ha fet el desamiantat de l'escola Carles Buïgas.

Des del consistori cerdanyolenc, el regidor d'Educació, David González, explica que aquesta obra encara trigarà a licitar-se per un problema territorial, ja que aquesta zona de l'Escola Bellaterra forma part dels terrenys de la Universitat Autònoma de Barcelona. Així, des de la Generalitat, "Serveis Territorials demanava dialogar amb l'Autònoma abans d'actuar", va indicar González el passat 12 de setembre.