L'ATM no apujarà el preu del transport públic en el 2023

Falta saber si l'Estat espanyol també mantindrà la seva aportació per mantenir la bonificació fins desembre de l'any vinent

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat aquest dilluns mantenir congelades les tarifes del transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona el 2023, per tercer any consecutiu. L'entitat donarà així continuïtat al descompte del 20% de la T-usual i la T-jove, a l'espera de la decisió del govern espanyol de si manté la bonificació del 30% addicional, que fa que els usuaris puguin adquirir ara aquests títols a meitat de preu.

Actualment, l'Estat bonifica un 30% dels títols, però els membres de l'ATM (Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona) bonifiquen un 20% "extra" en alguns bitllets d'ús habitual com la T-jove o la T-usual. D'aquesta manera, de moment, es pot afirmar que la T-Usual i la T-Jove seran un 20% més econòmiques, però els preus podrien incrementar si no es confirma la subvenció del 30% que aporta l'Estat.

En el cas que l'administració de l'Estat mantingui finalment les subvencions del 30%, a l'ATM donen gairebé per fet aquest escenari, la taula de preus del transport públic es mantindria idèntica a la vigent el desembre de 2022. Pel que fa a la prolongació de la gratuïtat de l'abonament recurrent de Rodalies de Catalunya queda pendent de l'aprovació oficial de les seves condicions d'ús per al 2023 per part de l'administració de l'Estat i de la seva publicació per part de l'ATM.

Respecte de la caducitat dels bitllets actuals, l'ATM ha confirmat en una nota de premsa que tots els títols de transport adquirits el 2022 caduquen el 15 de gener de 2023. En el cas que finalment s'apliquessin íntegrament les mateixes bonificacions que en el període setembre-desembre de 2022, la caducitat dels títols de 2022 es prorrogaria durant tot l'any 2023.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.