L'oci nocturn reobre i es preveu un aforament cultural del 100% en menys de dues setmanes

El Gremi de Discoteques reconeix que la mascareta a la sala de ball serà de "molt difícil compliment"

L'oci nocturn ha tornat a obrir les portes aquest divendres fins a les cinc de la matinada i amb un aforament del 70% després de més d'un any i mig tancat. El decret de reobertura de l'oci nocturn estableix l'obligatorietat de disposar de certificat covid per accedir als locals, així com portar la mascareta en tot moment. A la pista de ball no caldrà mantenir distàncies de seguretat, però no es podran consumir begudes i caldrà portar la mascareta ben posada.

"És una notícia molt positiva que portàvem esperant des de fa molt temps", ha dit el secretari general del Gremi de Discoteques, Ramon Mas, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, tot i reconèixer que l'obligatorietat de la mascareta a la sala de ball serà de "molt difícil compliment", però assegura que la verificació del certificat covid serà "molt estricta".

En aquest sentit s'ha pronunciat també el secretari general de Fecasarm, que ha apel·lat a la responsabilitat individual de tots els clients. Així mateix, ha explicat que els locals d'oci nocturn faran ús del dret d'admissió i podran expulsar de l'establiment aquelles persones a qui es demani reiteradament que es posin la mascareta i no ho facin.

El sector cultural arribarà al 100% d'aforament "abans de dues setmanes"

Tanmateix, el sector de la cultura arribarà al 100% d'aforament "abans de dues setmanes". Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest divendres en declaracions a TV3.

Actualment aquest sector es troba al 70% d'aforament permès. Argimon també ha valorat positivament la primera nit de reobertura dels locals d'oci nocturn en interiors i ha apuntat que s'han fet 20.000 lectures del codi QR que acredita el certificat covid per poder accedir als locals, tot i que ha puntualitzat que no equivalen a 20.000 persones sinó a "moltes més". La previsió és que aquest cap de setmana en siguin més.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.