La 5a Fira de l'Esport assoleix l'èxit

Després de dos anys passada per aigua, la 5a Fira de l'Esport ha vist la llum i ha arreplegat unes 2.000 persones

Encara que li hagi costat arrancar, la 5a Fira de l'Esport celebrada el 15 de setembre al Complex Esportiu Municipal (CEM) Can Xarau, ha anat agafant ritme durant tot el dia. Des de les 10 fins a les 20 h, l'esdeveniment ha fet moure els cerdanyolencs i cerdanyolenques que s'hi han apropat. 

En aquesta jornada les diverses entitats esportives de la ciutat es reuneixen per mostrar a la ciutadania els seus esports i el treball que han fet durant tot l'any i promocionen l’esport de competició, lleure i escolar de la ciutat i comptar amb la diversitat més gran d’esports possibles. Balls, crossfit, hoquei, escacs, gimnàstica, bàsquet i patinatge artístic han estat algunes de les disciplines que han pogut gaudir els veïns de la ciutat. 

Hi ha hagut un gran moviment en totes les activitats programades al matí i a la tarda. Segons Octavi Moreno, president de l'Associació de l'Esport a Cerdanyola, hi ha hagut algunes baixes d’última hora, sobretot pel que fa al ball; dues acadèmies finalment no hi han pogut assistir per falta de participació. Tampoc s'ha pogut comptar amb la presència de l'entitat esportiva de bàsquet femení. Però l’associació ASPADI ha organitzat una competició de bàsquet, que ha animat tot el matí. Aquesta era una de les novetats d’enguany i ha resultat ser tot un èxit. Aquest grup també ha entusiasmat al públic amb competicions de piscina i de tenis taula.

Una de les novetats d’enguany ha estat la participació de l’esport adaptat amb l’associació ASPADI

Després de dues edicions passades per aigua, la Fira de l'Esport d'enguany finalment ha deixat enrere la pluja i el dia solejat ha acompanyat en l'èxit de la jornada. Així i tot, i com a novetat, l'esdeveniment s'havia desplaçat a Can Xarau per tal de prevenir-la i, segons el president de l'Associació, "amb el canvi d’espai el qui ha deixat de venir és aquell vianant que passava per allà i trobava la Fira i s’hi quedava." "Has de conèixer la zona i has de saber que vols quedar-t'hi a practicar esport. El Complex Esportiu de Can Xarau no és una zona de pas. En canvi, el Parc del Turonet és un espai molt visible i de passeig", explica Octavi Moreno. 

El punt àlgid de participació s'ha donat al migdia. L'espai de la Boina de Can Xarau es trobava omplerta de gom a gom. "El tema del ball sempre mou a molta gent", afirma Octavi, i també en el sentit més literal. L’escola de ball Somnis ha estat l'encarregada d'assumir les exhibicions durant tot el matí fent que el públic més atrevit s'animés a ballar. 

Mira les fotografies de la 5a Fira de l'Esport aquí! 

Aquest any tampoc no hi hagut alguns dels clàssics de la Fira, com el rocòdrom i la tirolina del Club d’Esports de Muntanya (CEM), la zona d'atletisme i l'exhibició de Taekwondo del Club Lee Young, “per diferents circumstàncies puntuals”, segons ha informat l'organització. Així i tot, "el nivell de participació ha estat aproximadament el mateix que en els anys passats", segons Octavi Moreno. "El Crossfit del matí ha estat bestial; la pista verda estava ben plena". 

A la tarda, l'afluència de gent s'ha anat afluixant a poc a poc però l'organització afirma que, en total, s'ha assolit una assistència de públic que s'aproxima a les 2.000 persones. 

Mira el vídeo de les activitats de la Fira de l'Esport aquí!