La ciutat commemora la Diada Nacional de Catalunya

Cerdanyola ja ho té tot enllestit per celebrar la Diada. A la plaça Onze de setembre a les 11 h començaran les ofrenes florals

L'11 de setembre se celebra la Diada Nacional de Catalunya i la ciutat de Cerdanyola del Vallès festejarà el dia amb una celebració institucional al carrer. Els actes d'ofrena i les celebracions de la cultura popular catalana no faltaran a gairebé cap part del territori. A Cerdanyola les activitats començaran a la plaça Onze de Setembre a les 11 h

Les ofrenes florals començaran a les 11 h a la plaça Onze de Setembre. Allà, entitats i associacions de tots els àmbits i els partits polítics portaran flors al monument que presideix la plaça. Cada any, passen per la plaça entitats de la cultura popular com els Castellers de Cerdanyola o de l'esport. Aquest any, a les 12 h s'hi farà l'ofrena institucional amb la participació de l'Agrupació Cultural Sardanista i la Banda i Coral de l'Agrupació Musical de Cerdanyola. A les 12.20 h l'alcalde farà l'acte d'agraïment. 

 

Diferències amb l'any passat 

La celebració de l'11 de setembre tindrà diferències respecte a l'any passat. L'any 2018, els grups municipals del Partit Socialista, Partit Popular i Ciutadans van decidir no participar en els actes institucionals convocats pel partit que aleshores estava al govern, Compromís per Cerdanyola. 

El lema 'Via Fora', utilitzat en la cartelleria de promoció de la Diada a Cerdanyola, va despertar polèmica. El PP va denunciar l'equip del govern per delictes d'odi, prevaricació i malversació en l'ús d'aquest lema. Per la seva banda, el PSC, partit actualment al govern, va participar només en l'ofrena floral, considerant que l'ús de 'Via Fora' era "irresponsabilitat manifesta". 

 

Aquest any, Ciutadans serà l'únic partit polític que no assistirà als actes institucionals municipals. La portaveu, Sonia Rodríguez, ha afirmat que "no participarà en uns actes que exclouen més de la meitat dels catalans". Ja l'any passat, Ciutadans va manifestar que "els separatistes" s'havien "apropiat de la Diada". El 5 de setembre d'aquest any, Sonia Rodríguez, ha donat la mateixa explicació i ha afegit que Ciutadans aposta per la celebració "d'una Diada que sigui representativa de tots els catalans i no estigui instrumentalitzada al servei d'una ideologia que busca el trencament i la confrontació". En aquest sentit la portaveu de la formació
taronja ha recordat que “des de Ciutadans sempre s'ha proposat com a festivitat de Catalunya la Diada de Sant Jordi”.

En l'acte institucional de 2018, la crida per la llibertat dels presos polítics va protagonitzar els parlaments. Compromís per Cerdanyola, ERC, PDeCAT, ICVEUIA i MES van ser els partits que van mostrar el seu suport al manifest de la Diada que denunciava una "no normalitat política" a causa de l'existència de "presos polítics, exiliats i gent amenaçada". 

 

Manifestació independentista

El Vallès Occidental estarà present a la manifestació que organitza l'Assamblea Nacional Catalana el dia 11. La comarca comptarà amb tres trams: 11, 12 i 13. La mobilització té el títol de 'Objectiu: Independència' i serà una confluència de carrers en una plaça per "posar-se d’acord per un objectiu comú: la independència".

D’una banda, es durà terme una manifestació multitudinària durant la tarda, que omplirà la plaça Espanya i els carrers adjacents: Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona, Maria Cristina i Gran Via. Gran via s’allargarà fins a passeig de Gràcia.

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?