La Fiscalia demana presó incondicional pels set membres del CDR detinguts

Entre els detinguts hi ha un veí de Cerdanyola

La Fiscalia de l'Audiència Nacional en el cas de l'Operació Judes contra els CDR del passat dilluns ha demanat presó provisional pels set detinguts que han declarat el matí d'aquest 26 de setembre davant el Jutge Instructor Manuel García Castellón. Entre els detinguts es troba el veí de Cerdanyola Edu Garzón. Els detinguts estan acusats de terrorisme després que hagin caigut els delictes de rebel·lió i tinença d'explosius.

Tal com informa El Món, fonts de les defenses han avançat que en acabar l'interrogatori el ministeri públic ha demanat la presó incondicional com a mesura provisional.

El periodista Quico Sallés explica a El Món que el jutge instructor, titular del Jutjat Central número 6, ha de resoldre al llarg de la tarda del 26 de setembre a través d'una interlocutòria en què hauria de delimitar els delictes objecte del sumari i escatir els indicis. Els cinc defensats per Alerta Solidària no han declarat res davant el Jutge en ser una causa secreta. De fet, aquests lletrats asseguren que no han tingut cap connexió amb els dos advocats d'ofici que defensaven els dos detinguts que haurien declarat a la Guàrdia Civil que tenien material inflamable.

El cerdanyolenc detingut ha declarat aquest 26 de setembre davant l'Audiència Nacional. Garzón va ser detingut el dilluns 23 de setembre per la Guàrdia Civil. El cos policial va escorcollar el seu pis durant set hores. El mateix dilluns, el veí de Cerdanyola va ser traslladat a Madrid, on es troba ara per prestar declaració davant el jutge. Els altres dos cerdanyolencs detinguts el dia 23 - ara viuen a Sabadell -, van ser posats en llibertat amb càrrecs per terrorisme hores després de ser detinguts.