La Generalitat prorroga la restricció de reunions socials de més de 10 persones

La pròrroga preveu evitar el contagi de la COVID-19, tot i que les activitats laborals, els mitjans de transport públics, les activitats de culte o els actes culturals queden excemptos

Les reunions socials a Catalunya seguiran restringides a 10 persones, després que la Generalitat de Catalunya prorrogués, el darrer dissabte 12 de setembre, les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció de la COVID-19 per 15 dies més. 

Així doncs, aquesta pròrroga ve a causa de l'increment en el nombre de contagis per COVID-19 arreu de Catalunya i entre les mesures que es veuen prorrogades s'hi troba la limitació dels desplaçaments als estrictament necessaris i la prohibició de les reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com en l'àmbit privat.

Tot i això, la limitació de les trobades amb més de deu persones no inclou les activitats laborals, els mitjans de transport públic, les activitats de culte o els actes religiosos, com els casaments, els serveis religiosos, les celebracions i cerimònies fúnebres. També queden excloses les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals o els cinemes i exposicions.

La resolució també contempla la pròrroga de la prohibició de consumir begudes alcohòliques a la via pública i la resta d'espais oberts al públic. A més, com fins ara, els ajuntaments continuaran determinant la celebració de fires i festes majors, sens perjudici del compliment de totes les mesures de seguretat establertes.

Aquestes mesures persegueixen el "distanciament social, el confinament domiciliari i la limitació dels contactes i activitats grupals" i són plenament "proporcionades, idònies, necessàries i justificades" per garantir el control dels contagis.

Amb tot, la Generalitat de Catalunya ha destacat la limitació de les reunions grupals com una de les mesures "més idònies" per controlar la pandèmia. "No establir-la amb caràcter general generaria el risc que aquesta perdés la seva efectivitat, ja que la fragmentació de la mesura pel territori permetria obviar-la amb desplaçaments territorials a àmbits en què aquesta no estigués vigent", ha advertit en el text de la resolució.