La Llar d’infants Disney inicia un projecte d'integració de la mà de Catalònia Fundació Creactiva

L’objectiu de la col·laboració és fomentar la integració de persones amb capacitats diferents des de l’etapa dels 0 als 3 anys

La Llar d’infants Disney ha firmat un conveni de col·laboració amb la Fundació Catalònia Creactiva per fomentar la integració de persones amb capacitats diferents, i d’aquesta manera es converteix en la primera Llar d’infants privada a Cerdanyola del Vallès en posar en marxa aquest projecte d’integració sociolaboral.

Per a la Llar d’Infants Disney, els dos principals objectius del conveni de col·laboració són “fomentar un intercanvi de coneixement i aprenentatge de persones amb capacitats diferents a través d’activitats lúdiques” i “fomentar la tolerància des d’un entorn inclusiu des de l’etapa 0-3 anys”.

Tallers de llengua de signes, entre les activitats que recull el conveni 

Durant el primer trimestre escolar, el conveni signat entre les dues entitats preveu activitats com la realització de materials pel centre, tallers de llengua de signes en l’etapa de 0 a 3 anys i sessions de treball per a la participació en el Concert de Nadal de la llar d’infants.

Al segon trimestre, la Llar d’infants Disney i la Fundació Catalonia Creactiva posaran en marxa el projecte “Hort d’escola”, en el que es duran a terme les tasques de plantació i cura i manteniment i recol·lecció dels fruits.

Alhora, el conveni contempla la participació dels membres de la Fundació en altres festes i tradicions de l’escola com ara Carnestoltes, Sant Jordi i festival Fi de Curs, així com en activitats que fomentin la formació professional com són petites reparacions del centre, cura dels espais comuns o serveis de jardineria, entre d’altres.

Interior de la Llar d'infants Disney |Cedida

Interior de la Llar d'infants Disney | Cedida

La Llar d’infants Disney és un centre d'educació infantil primer cicle adreçat a infants de 4 mesos a 3 anys d'edat, fundat ja fa més de 30 anys. És un centre de titularitat privada reconegut pel Departament d’ Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

El Grup Catalònia presta una assistència integral a les persones amb discapacitat intel·lectual, amb l'objectiu de proporcionar-los integració, socialització i qualitat de vida.

Catalònia Fundació Creactiva engloba dues entitats sense ànim de lucre que comparteixen l’objectiu comú d’atendre les persones amb discapacitat intel·lectual, sigui quin sigui el grau d’afectació: malaltia mental, trastorn de conducta o problema social associat.

Actualment gestiona 16 centres d’atenció i compta amb 760 professionals del sector de l’atenció a la discapacitat, que atenen un total de 830 persones.