La mascareta tornarà a ser obligatòria a l'exterior

Caldrà portar mascareta també a l'aire lliure encara que hi hagi distància de seguretat

El Govern de l'Estat aprovarà aquest dijous en el Consell de Ministres un decret per a l'ús obligatori de la mascareta a l'aire lliure. Així ho ha anunciat el president de l'Executiu espanyol, Pedro Sánchez, a la conferència de presidents autonòmics d'aquest dimecres a la tarda, on també hi participa el president de la Generalitat, Pere Aragonés

Cal recordar que des de l'esclat de la pandèmia, l'ús de la mascareta en espais exteriors va ser obligatòria fins al passat 26 de juny

A la reunió també s'ha acordat emetre autoritzacions temporals per permetre la venda a les farmàcies de test d'antígens d'ús professional perquè estiguin a la disposició dels ciutadans. A més, preveu destinar 292 milions d'euros a augmentar el nombre de professionals sanitaris disponibles i millorar les seves condicions laborals, reduint la temporalitat per sota el 8%.

A més, l'executiu espanyol intensifica el procés de vacunació i estableix com a objectius tenir el 80% de la població d'entre 60 i 69 anys vacunada amb la tercera dosi abans que acabi l'any. També el 80% de les persones d'entre 50 i 59 anys per la setmana del 24 de gener, el 80% dels d'entre 40 i 49 anys per la primera setmana de març, el 70% de nens amb la primera dosi pediàtrica a la setmana del 7 de febrer i el 70% amb la segona dosi pediàtrica per la setmana del 19 d'abril.

El president espanyol també ha anunciat la contractació de personal sanitari jubilat i prejubilat i l'habilitació per a la contractació de professionals amb títol d'especialista obtingut a estats no membres de la UE.

 

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.