El laboratori Dentaid participa en un estudi d'elements per prevenir la Covid-19

Un estudi realitzat per la fundació IrsiCaixa, juntament amb el laboratori Dentaid, que té la seva seu central a Cerdanyola, assegura que els col·lutoris amb CPC poden ajudar a prevenir la Covid-19

Un estudi realitzat per la Fundació IrsiCaixa, juntament amb diversos centres, entre ells el laboratori dental Dentaid, que té la seva seu central a Cerdanyola del Vallès, assegura que els col·lutoris amb el component químic Clorur de Cetilpiridini (CPC), que està present en alguns d'aquests tractaments bucals, redueix la capacitat d'infecció de la variant alfa de la Covid-19.

Els resultats de l'estudi, publicats a la revista Journal of Dental Research, demostren que el CPC crea una reacció antiviral, amb una capacitat de trencar la membrana del virus que evita la infecció de les cèl·lules, uns resultats que s'han extret després de proves fetes amb saliva humana esterilitzada. Aquest component és habitual en pastes de dents i també ajuda a prevenir l'aparició de plaques dentals o de patir gingivitis, entre d'altres.

Aquesta conclusió demostra que una bona salut i higiene bucal, i també la utilització de col·lutoris amb aquest component químic, poden jugar un paper important a prevenir la transmissió de la Covid-19.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.