El MAC proposa un cicle de conferències dedicat a l'Art Contemporani

Des del 17 d'octubre i fins al 12 de desembre, el Museu d'Art de Cerdanyola oferirà debats, xerrades i conferències sobre l'Art dels segles XX i XXI

El Museu d'Art de Cerdanyola (MAC) presenta el cicle de conferències 'Parlem d'Art... Contemporani' dedicat exclusivament a aquest tipus d'art, el dels segles XX i XXI. Així, aquest segon semestre de 2019, i durant alguns dijous d'octubre a desembre, tindran lloc diferents conferències, debats i xerrades de temàtica diversa, i que també giraran al voltant de la programació del museu.

La primera sessió, el 17 d'octubre a les 19 h, es dedicarà a la pintura d'Avantguardes a Catalunya, més enllà de Dalí o Miró, coincidint amb la presentació del llibre 'Pintura catalana. Les avantguardes' d'Enciclopèdia Catalana, coordinat per Joan M. Minguet, professor d'Història de l'Art Contemporani a la Univeristat Autònoma.

El 14 de novembre a les 19 h, l'AMAC organitza en el marc del Dia Internacional del Patrimoni, la sessió es dedicarà al patrimoni artístic contemporani de Cerdanyola i la seva gestió, un tema sovint oblidat. 

Finalment, les dues darreres sessions s'emmarcaran dins l'exposició L'Home Nu, una mostra que despulla els arquetips de la masculinitat, comissariada des del MAC i produïda per la Diputació de Barcelona. També el 28 de novembre, l'artista Sebas Martín ens parlarà sobre la presència del nu masculí al cinema i, seguint amb una temàtica similar, l'AMAC i Plat Artístic organitzen una sessió sobre el la masculinitat al cinema d'animació, el 12 de desembre.

D'aquesta manera, aquest cicle pretén acostar l'art contemporani, des dels seus variats vessants, a un públic ampli i divers, i reivindicar aquests moviments i estils que, sovint, ens són més confusos i llunyans, malgrat la proximitat en el temps.

Cartell del cicle de conferències sobre l'Art contemporani al MAC