La majoria de carrers de Cerdanyola es limiten a 30 km/h

Aquest dimarts entren en vigor les noves limitacions de velocitats a tots els municipis

Totes les vies públiques de de Cerdanyola del Vallès, a excepció de l’avinguda de la Flor de Maig, la carretera de Barcelona i l’avinguda de la Ciència, han passat a tenir restringida la velocitat amb vehicle a 30 quilòmetres per hora des d'aquest 11 de maig. Aquest dimarts ha entrat en vigor la norma normativa del Reglament General de Circulació, aprovat pel govern espanyol.

"L’objectiu d’aquesta reducció de velocitat urbana és incrementar la seguretat viària, pacificar el trànsit, reduir l’accidentalitat, disminuir la contaminació acústica, reduir les emissions urbanes i promoure els desplaçaments amb bicicleta i amb vehicles de mobilitat personal, gràcies a una millor integració en el trànsit", explica l'Ajuntament cerdanyolenc.

El pas de 50 km/h a 30 km/h parteix d’un reial decret que modifica el Reglament General de Circulació i Modificació del Reglament General de Vehicles, que introdueix un paquet de reformes legals les quals modifiquen de manera substancial la legislació espanyola en matèria de trànsit i circulació.

Segons la nova normativa, es permeten tres velocitats a les vies urbanes dins les poblacions. Són les següents:

  • 20 km/h a les vies en què calçada i vorera siguin al mateix nivell, el que es coneix com a carrers amb plataforma única.
  • 30 km/h a les vies d'un únic carril per sentit de circulació. Tanmateix, la lleig permet que l'autoritat municipal pugui augmentar la velocitat en vies d'un únic carril per sentit fins a la velocitat màxima de 50 km/h on consideri convenient, senyalitzant-ho específicament.
  • 50 km/h a les vies de dos o més carrils per sentit de circulació. Però els vehicles que transporten mercaderies perilloses hi han de circular, com a molt, a 40 km/h.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.