25N: Cerdanyolenques es manifesten contra les violències masclistes

La Marxa Feminista organitzada per la Figuera Rebel ha arribat a l'Ajuntament i s'ha fet una cassolada i un minut de silenci per les víctimes per violència masclista d'aquest 2019

El dilluns 25 de novembre prop d'un centenar de cerdanyolencs i cerdanyolenques s'han manifestat contra la violència de gènere en el Dia Internacional contra les Violències Masclistes

La Figuera Rebel ha organitzat la Marxa Feminista a Cerdanyola "perquè és important trencar el silenci també en l'àmbit local, perquè aquest és un problema de tots", segons han explicat els membres del col·lectiu feminista de la ciutat. 

La manifestació ha començat a les 19.30 h a la seu de la Figuera Rebel, on es va plantar aquesta figuera com a símbol feminista i per recuperar "l'emblema sobretot en un dia com aquest". Les manifestants avui han trencat el silenci als carrers de la ciutat amb una cassolada i entonant lemes com "amb roba o sense roba, el meu cos no es toca", "germana, jo sí que et crec!", "no són morts aïllades, són feminicidis".

Fent picar ben fort les cassoles, la marxa feminista ha arribat a l'Ajuntament i s'ha llegit el Manifest. "Els masclistes maten juntament amb un estat que ens desprotegeix a les dones, i un sistema que els ampara a ells".  

Avui la ciutat de Cerdanyola ha reivindicat "l'autodefensa feminista, la llibertat i la sororitat. No pararem: ni una més assatjada pel carrer, ni una més maltractada, ni violada ni assasinada". 

A la plaça de Francesc Layret també s'hi ha fet un minut de silenci en record a totes les víctimes assassinades per violència masclista durant aquest any 2019. La xifra ja s'eleva als 93 feminicidis. 

93 feminicidis en tot l'estat espanyol al 2019

Són un total de 93 dones les que han estat assassinades per violència masclista enguany. Als 51 assassinats oficials, que només condemnen el cas quan hi ha hagut una relació sentimental, s'hi han d'afegir els assassinats restants comesos per homes a les dones pel simple fet de ser-ho. 

Activitats durant tota la setmana 

Després dels actes commemoratius del dilluns 25 de novembre, el dimecres 26, la Creu Roja local acollirà activitats de sensibilització per a infants (de 17 a 18.30h). El mateix dia 26, Dones per la Igualtat organitza al seu local la presentació del llibre Lucía, de J. Clara Fernández.

El dijous 28, l’Ajuntament ha organitzat una sessió formativa per a professionals i entitats sobre les LGTBIQ+fòbies. El mateix dia, però a les 18h, la Biblioteca Central oferirà una sessió de contacontes contra les Violències Masclistes a càrrec d’Itsasne Gaubeca.

El dimarts 3 de desembre a les 19.30 h, l’EMD de Bellaterra acollirà un taller-debat obert a la ciutadania sota el títol ‘Violències masclistes i vida quotidiana’. Un dia després, el dimecres 4, el Servei d’Immigració de l’Ajuntament oferirà una sessió d’assessorament jurídic grupal per a dones treballadores estrangeres al CIARD (carrer de les Belles Arts, 19). Per assistir-hi cal inscriure’s enviant un correu a immigracio@cerdanyola.cat. A més, fins a l’1 de desembre, el MAC ofereix l’exposició Dones al carrer, una mostra artística “per fer visible la manca de nomenclàtor en femení de la ciutat”. Des de la Creu Roja també oferiran activitats de sensibilització per la població del 21 al 25 de novembre.