Mans Unides, FADAM i Creu Roja, els premiats de la 5a Nit Solidària del Rotary

Aquest dijous 11 d'abril el Club Rotary ha premiat entitats i personalitats de Cerdanyola per la seva tasca altruista

La 5a Nit Solidària de Cerdanyola del Vallès, organitzada pel Club Rotary local, ha premiat tres entitats socials que rebran una dotació econòmica per desenvolupar projectes: Mans UnidesFADAM Creu Roja. A més a més, la vetllada d'aquest 12 d'abril, ha reconegut la feina altruista de tres persones de la ciutat i s'han recaptat diners a través de donacions i sortejos de productes. La vetllada ha tingut lloc a l'Hotel Exe de la UAB. 

Cooperació: educació de qualitat

Els premis i reconeixements de la Nit Solidària s'han dividit en tres grans blocs: cooperació, àmbit sanitari i àmbit social. En el primer apartat, el Rotary ha premiat a Mans Unides amb una dotació econòmica que correspondrà a una tercera part de la recaptació obtinguda amb l'organització de la vetllada. El projecte que l'entitat desenvoluparà vol millorar l'accés a l'educació primària de qualitat a Caimbambo, Angola. 

En el mateix àmbit s'ha reconegut la tasca cooperativa de Daniel Banyuls, membre del Rebost Solidari. Quan ha pujat a recollir el premi, Banyuls ha dit que "Cerdanyola és una ciutat de cor solidari i d’ànim de treball pels que més ho necessiten". 

Daniel Banyuls premiat a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

Daniel Banyuls premiat a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

Durant la 4a Nit Solidària es va premiar l'Associació pel Desenvolupament de la Infància a l'Àfrica (ADIA), que en la present edició han explicat com s'ha desenvolupat el seu projecte per ajudar persones afectades per la guerra a la regió Tigray a Etiòpia. "Agraeixo la vostra solidaritat en nom dels 30 nens i nenes que durant 3 mesos han tingut una cobertura de menjar i higiene", ha dit. 

Salut: tumors en infants

En l'apartat sociosanitari, la vetllada ha premiat el projecte de Familiares y Amigos de Ángel Manzanares (FADAM), que rebrà una dotació econòmica per ajudar a evaluar els efectes d'un nou fàrmac per curar els tumors cerebrals pediàtrics. L'associació FADAM col·labora des de fa molts anys amb el Institut de Recerca del Hospital Vall d'Hebron donant suport a les linies de recerca en tumors cerebrals. 

El reconeixement personal ha estat per la presidenta de l'Associació Familiars cuidadors de malalts d'Alzheimer (ACFA), Lurdes Borgoñoz. Quan ha pujat a rebre el premi ha explicat que "l'estimulació cognitiva" per mitjà de la psicoteràpia ajuda als malalts, i paral·lelament a les famílies amb grups d'ajuda mutua. 

Lurdes Borgoñoz premiada a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

Lurdes Borgoñoz premiada a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

Precisament va ser ACFA l'associació guardonada l'any passat, que va utilitzar els diners per a fer tallers de teràpia amb gossos. En aquest anu han fet un total de 40 sessions d'hora i mitja que ha sigut "satisfactori a nivell emocional en nivells avançats de la malaltia on la millora cognitiva ja no és possible". 

Social: empleabilitat

Pel que fa a l'àmbit social, la Creu Roja ha estat l'entitat escollida per rebre una donació que destinarà a donar suport adicional a persones amb risc d'exclusió social per trobar feina. S'oferiran formacions d'informàtica de nivell inicial i ofimàtica per tal de dotar als participants d'una major autonomia.

El guardò persinal l'ha rebut Santi Morera, l'antic president de La Creu Roja, que ha volgut ressaltar "l'experiència dura però única i molt recomanable" d'ajudar els demés. "Els que us dediqueu a la solidaritat, us animo a que continueu i no defalliu", ha dit. 

Santi Morera premiat a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

Santi Morera premiat a la 5a Nit Solidària del club Rotary. FOTO: Nora MO

L’any passat el guanyador de la recaptació de la Nit Solidària va ser per a Càritas. Ha explicat que la dotació els ha fet més fàcil el fet d'omplir de menjar els magatzems, en primer lloc gràcies al traspaler que han pogut adquirir per a carregar els aliments. En total han recol·lectat 150.000 kg d'aliments que s'han oferit a les 200 famílies derivades de serveis socials. 

20è aniversari del Rotary

La cinquena Nit Solidària coincideix amb el 20è aniversari del club Rotary, i el president Miquel Coma ha parlat d'"any memorable": "L'entitat representa la generositat i la unió comunitària". 

L'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, ha dit al seu discurs que "Cerdanyola és un municipi afortunat per la seva gent", a més de ressaltar que la ciutadania  treballa per ser una ciutat "cada dia millor". Ha parlat de la Nit Solidària com un exemple de resistència als moments dramàtics que estem vivint: "El que ha passat avui demostra que podem arribar on vulguem", ha dit. També ha reconegut la feina del tercer sector, el qual "arriba allà on l'administració no pot".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.