Es manté el retorn presencial a l'escola el 10 de gener

El govern de l'Estat i les comunitats autònomes han acordat mantenir el retorn presencial a les aules

Les escoles obriran portes el 10 de gener, tal com estava previst. El govern espanyol i les comunitats autònomes han acordat mantenir el retorn presencial dels alumnes a les aules el pròxim 10 de gener. Ho han anunciat en roda de premsa, aquest dimarts 4 de gener, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la ministra d'Educació, Pilar Alegría, i el ministre d'Universitats, Joan Subirats, després de la reunió conjunta del Consell Interterritorial de Sanitat, la Conferència Sectorial d'Educació i la Conferència General de Política Universitària.

L'executiu espanyol i les comunitats deixen per a una pròxima reunió la possibilitat de revisar el protocol que s'activa en casos de positius a les aules. Sobre la taula l'opció d'eliminar les quarantenes per als alumnes d'infantil i primària de les classes on es detecti un positiu, encara que no estiguin vacunats.

A Catalunya, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa que els protocols per la Covid-19 als centres educatius "funcionen" i que la voluntat és mantenir-los de cara al 10 de gener, quan els alumnes tornaran a les aules després de les vacances de Nadal, marcades per unes incidències molt altes de contagis de la sisena onada. Amb tot, Plaja ha puntualitzat que aquesta és la "resposta vàlida avui", ja que el Govern està pendent de l'evolució de la pandèmia i de l'impacte de la variant Òmicron. La portaveu ha valorat com una "bona notícia" que el govern espanyol i les comunitats hagin acordat aquest dimarts mantenir el retorn presencial a les aules pel 10 de gener, tal com estava previst.

Plaja ha afirmat que "s'ha demostrat que les escoles són segures", que les mesures s'estan duent a terme "de la millor manera possible" i que els infants les "tenen interioritzades". "Mentre els protocols estiguin funcionant, no es veu la necessitat de tocar-los", ha sostingut quan se li preguntat si el Govern preveu felixibilitzar-los. La portaveu ha afegit que "el canvi constant" de protocol per adapatar-se a les diferents situacions de la pandèmia és un dels temes que "més cansa" o "despista" els ciutadans.

Sobre la reunió extraordinària del Consell Interterritorial de Sanitat, la Conferència Sectorial d'Educació i la Conferència General de Política Universitària, que ha acordat mantenir el retorn a les aules pel 10 de gener, Plaja ha destacat que és de "vital importància" que els alumnes puguin acudir als centres educatius de forma presencial.

Andalusia i Madrid ja han avançat que volen optar per aquesta fórmula que busca aïllar només els alumnes que donin positiu però no la resta de la classe, i Navarra preveu que en cas de positiu es faci un PCR a tota la classe i continuïn els alumnes que no estiguin contagiats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.