Marina Benavent, de 84 anys, primera vacunada contra la Covid-19 a la Regió Metropolitana Nord

Aquest dilluns ha començat la campanya de vacunació a les residències de la gent gran

"Estic molt contenta perquè ha arribat la vacuna i per ser la primera a rebre-la". Així de satisfeta es mostrava aquesta tarda Marina Benavent, una veïna de Sabadell de 84 anys que ha estat la primera persona de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany Cerdanyola del Vallès, vacunada contra la Covid-19. L'anciana ha rebut la dosi al mig d'una gran expectació al vestíbul de la residència Sabadell Gent Gran, on avui s'han vacunat 124 residents i 41 professionals del centre. " Vull que marxi aquest virus que no sabem d'on ha vingut, però que ha deixat a molta gent en el cementiri i a moltes famílies arruïnades –ha dit la Marina. I el pitjor de tot, ha deixat el país fet una porqueria".

Després de la Marina Benavent s'han vacunat davant de les càmeres una altra resident, Vicenta Vega, de 87 anys, i una infermera, Maria Rosa López, de 64 anys, tècnic higiènic-sanitari. Les han acompanyat el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; i la directora de la residència Sabadell Gent Gran, Sonia Mariscal.

"És un dia per somriure –ha assegurat Juli Fernández. Avui estem molt contents perquè comencem un procés que ens permetrà restablir la normalitat del sistema de salut. Les vacunes són el camí per protegir-nos uns als altres; però no hem de relaxar-nos i hem de continuar molt atents amb el compliment de les mesures de prevenció".

Anna Aran també ha subratllat la importància de la primera jornada de vacunes. "Tots els professionals que estem lluitant contra la COVID-19 estem molt esperançats i convençuts que avui comença el gran canvi". La gerent territorial ha assegurat que, "a partir de dimarts 29 es desplegaran 5 equips amb professionals voluntaris per tot el territori per vacunar, en pocs dies, totes les residències de la Metropolitana Nord".

Sonia Mariscal, directora de la residència Sabadell Gent Gran, s'ha mostrat molt satisfeta per l'acollida que ha tingut la vacuna entre els residents i les seves famílies: un 90% dels usuaris del centre han signat el consentiment. "Confiem en què arribi aviat la immunitat comunitària per poder dir adéu a la Covid-19", ha dit.

Mar Isnard, responsable d'Infermeria de l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'ICS i portaveu de l'equip de vacunació, ha posat en valor la logística i el rigor del procediment. Cada equip dels cinc que treballaran a la Metropolitana Nord es divideix en subequips de dues infermeres que és la unitat que es desplaça a cada residència. Cada persona rebrà dues dosis de la vacuna.

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord, com a tot Catalunya, les primeres dosis es destinaran a les persones que viuen i treballen a les residències. Posteriorment, i també en la primera etapa, es vacunarà als professionals sanitaris i sociosanitaris i a les persones dependents que necessiten grans mesures de suport. Està previst que la primera etapa acabi per Setmana Santa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.