La mascareta torna a ser obligatòria a l'aire lliure amb algunes excepcions

Hi ha excepcions per a l'ús de mascareta al carrer com la pràctica de l'esport o si es pot mantenir la distància social a espais naturals

Des d'aquest 24 de desembre, torna a ser obligatori portar la mascareta a l'aire lliure amb algunes excepcions. El Consell de Ministres ha aprovat el reial decret que recull l'obligatorietat de la mascareta a exteriors i les sancions de 100 euros si no es compleix. 

Multes, excepcions i possibles nous recursos

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que el decret manté el règim sancionador que hi havia fins ara (100 euros de multa) i les excepcions anunciades pel president espanyol, Pedro Sánchez: no caldrà portar-la si es practica esport o si es passeja per espais naturals i es pot mantenir distància d'1,5 metres. L'executiu ha promès també que si cal ampliarà els recursos addicionals que ja va anunciar al setembre per a les comunitats autònomes, que consten de 7.000 milions d'euros extra al 2022. "Ja hi ha recursos: 7.000 milions d'euros, però si en calen més, n'hi haurà més", ha dit la portaveu Isabel Rodríguez.

Rodríguez feia referència d'aquesta manera a la "transferència extraordinària" de 7.000 milions d'euros que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va anunciar al setembre que les comunitats rebran el 2022. Són diners consignats als pressupostos generals de l'Estat per al 2022 perquè les comunitats els destinin a pal·liar els efectes de la pandèmia, tot i que fonts d'Hisenda apunten que no és un fons covid en sí mateix, sinó simplement recursos addicionals.

Darias ha recalcat les excepcions que ja va apuntar aquest dimecres el president del govern espanyol i que consten al decret. Caldrà portar mascareta sempre a l'exterior amb només dues excepcions: la pràctica d'esport o l'estada a espais naturals com camps o platges sempre que es pugui mantenir la distància social d'1,5 metres amb persones no convivents. Dijous 23 de desembre ha sortit publicat al BOE el decret aprovat al Consell de Ministres extraordinari. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.