La meitat de la població de Cerdanyola ja està completament vacunada

La vacunació avança a la ciutat en mig de la cinquena onada de contagis

Més de la meitat de la població de Cerdanyola del Vallès ja té la pauta completa de la vacuna de la COVID-19. En concret, el 52,6% de la ciutadania (en data del dimarts 13 de juliol) ha rebut les dues dosis -o l’única dosi de Janssen- per protegir-se dels efectes del coronavirus.

Fins a 1.000 vacunats diaris

La vacunació segueix avançant malgrat l’empitjorament de les dades de contagis. A Cerdanyola, l’administració de vacunes es desenvolupa a un ritme constant i hi ha dies en què més de 1.000 cerdanyolencs reben la primera o la segona dosi, segons dades del Departament de Salut.

A Cerdanyola no hi ha cap punt de vacunació habilitat, però la ciutadania pot vacunar-se -sempre que hi hagi hores disponibles- a municipis veïns com Sant Cugat, Barberà del Vallès, Sabadell, Rubí o Barcelona.

Més de la meitat de la població, completament vacunada

Segons les dades del departament de Salut, més del 50% de la ciutadania cerdanyolenca ja ha rebut la pauta completa de la vacuna. Això vol dir que o bé han rebut les dues dosis de les vacunes Pfizer, Moderna o AstraZeneca, o bé han rebut la monodosi de Janssen. També s’està administrant una sola dosi de Pfizer a persones menors de 65 anys que ja han passat la COVID-19.

Cal demanar cita prèvia

Per rebre la vacuna cal demanar hora i dia de vacunació de forma prèvia a través del web de Salut. Allà s’ha d’escollir entre els punts de vacunació disponibles.

El Certificat COVID de la UE

El certificat COVID digital de la UE és un document que acredita la situació d’una persona respecte a la COVID-19 i que facilita la mobilitat entre els estats membres de la Unió Europea.

Amb la denominació certificat digital s’inclouen tres opcions d’acreditació igualment vàlides per viatjar: Certificat de vacunació contra la COVID-19; Certificat de recuperació de la COVID-19; Certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa.

Gent gran i sanitaris, les franges més protegides

Les dades de vacunació a la ciutat mostren que més del 90% de les persones majors de 79 anys ja estan completament vacunades. Els usuaris de residències arriben al 98% amb la pauta completa, i el col·lectiu de treballadors sanitaris està entre el 80 i el 91% depenent del tipus de feina.

La vacunació completa de les persones d’entre 69 i 60 anys ha anat més lenta perquè la segona dosi d’AstraZeneca es pot posar fins a 8 setmanes després de la primera. En aquest col·lectiu, al voltant d’un 77% ja té la pauta completa.

El 83% de les persones de 50 a 59 anys també està completament vacunada, mentre la població d’entre 45 i 49 ho està al 70%.

La xifra baixa entre els col·lectius més joves perquè fa menys dies que tenen accés a la vacunació. Salut ha fet una crida especial perquè els ciutadans d’entre 40 i 44 anys vagin a vacunar-se perquè l’administració de la primera dosi no arriba al 80% a Cerdanyola. Dels 39 anys fins als 16, la pauta completa no arriba al 10% en cap cas, però la xifra puja diàriament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.