El Mercat de les Fontetes s'estrena en el Festival de Blues

El dissabte 5 d'octubre el comerç ha sortit al carrer i el Mercat de les Fontetes ha acollit dos dels concerts d'aquesta edició del FIBC

El dissabte 5 d'octubre l'escenari principal del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola ha estat el Mercat de Les Fontetes. Es tracta d'una de les novetats en aquesta nova edició del FIBC. Enguany, per primera vegada, els concerts s'han celebrat a l'espai del Mercat. 

Ja al matí, el grup ZeBRASS ha ofert una actuació itinerant per tot el mercat de les Fontetes. Aquesta és una banda que ha fet evolucionar la seva música cap a un estil més aviat jamaicà i les improvisacions sempre tenen un paper destacat en el seu directe.

 

Però el que realment ha causat l'èxit del dissabte 5 d'octubre ha estat la nit de tapes i els concerts de Fernando Rubio & The Inner Demons i de J. Teixi Band. Aquesta és una iniciativa "molt especial pel Festival de Blues; per primera vegada l'esdeveniment se celebra al barri de Les Fontetes", ha explicat Toni Álvaro, de la comissió del FIBC. 

A les 21 h Fernando Rubio tornava a brillar a Cerdanyola igual que ho ha fet en anteriors edicions. Els murcians han delectat a la ciutat amb les cançons del seu últim àlbum, Cheap chinese guitar, considerat un dels millors discs de l'estil en el país. Rubio ha volgut impregnar la ciutat amb cada una de les influències d'arrel estatunidenca; Blues, Country, Rock, i Soul han envaït la plaça del Mercat. 

 

A les 22.30 h ha arribat el torn de J. Teixi Band, formada per membres de dos bandes llegendàries: Mermelada i Los Elegantes. S’han convertit possiblement en la millor banda de Rhythm&Blues i Blues del nostre país, amb lletres en castellà. 

Teixi Band són presentats com els autèntics obrers del Rock&Roll. El públic, que venia amb ganes de ballar, ha pogut satisfer els seus desitjos amb aquesta banda. 

La nit dels concerts també ha vingut acompanyada d'un tast de tapes, que ha originat una afluència de gent com no es veia des de la festa d'inauguració del mateix Mercat, el juny passat. No havia ni passat la mitja hora de concert, i algun dels menjars de la llista oferta ja s'havia esgotat. 

El diumenge 6 d'octubre el Festival continua a través del Blues als Bars, on 8 bars de la ciutat han programat fins a 10 concerts en directe. 

 

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?