Més de 400 cerdanyolencs celebren l'aniversari del TOT amb dansa, màgia i berenar

El Tot Cerdanyola ha celebrat la festa popular dels 35 anys als jardins de Ca n'Ortadó amb espectacles d'entitats locals

El color vermell ha envaït els jardins de Ca n'Ortadó durant la tarda de dijous 14 de juliol en la celebració la festa popular del 35è aniversari del Tot Cerdanyola. Més de 400 persones han gaudit dels espectacles d'entitats culturals locals com Castellers de Cerdanyola o l'Esbart Dansaire de Sant Marçal i també d'artistes individuals. A més, s'han repartit gorres, revistes i globus del TOT, s'ha instal·lat un photocol i el forn Valero a preparat coques per a tothom. 

Més info: FOTOS: Les imatges de la festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola


Màgia i castellers per trencar el gel

La jornada ha començat a les 18 h amb l'actuació de Castellers de Cerdanyola, que ha superat la forta calor amb un dels seus pilars que ha estat acollit amb aplaudiments eufòrics. L'actuació del Mag Ígor ha estat molt ben rebuda pel públic, primer pel seu característic humor i carisma, i després pels trucs de màgia amb el Tot Cerdanyola com a protagonista. Ha deixat el públic amb la boca oberta endevinant un dels col·laboradors del TOT i una de les pàgines de la revista que una persona del públic havia escollit a l'atzar.

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

El Mag Ígor a la festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


La moderadora de l'acte ha estat la periodista del TOT, Mónica García, que en acabar la seva actuació ha entrevistat el Mag Ígor, també col·laborador del TOT. "S'ha d'anar al teatre, a l'Ateneu", ha clamat el mag, tot afegint una frase en clau d'humor: "Heu de parlar amb els organitzadors de les festes de Sant Martí perquè m'hi convidin!".

"35 anys creixent amb la ciutat"

Tot seguit ha pujat a l'escenari Ramon Grau, l'actual director i fundador del Tot Cerdanyola: "El 1987 va començar l'aventura d'obrir una finestra a Cerdanyola, ciutat que a partir d'aquell moment va disposar d'un aparador al servei de les entitats i dels ciutadans. Són 35 anys creixent amb la ciutat", ha exclamat Grau dirigint-se a col·laboradors, regidors, lectores i lectors, anunciants, amics i entitats col·laboradores en l'acte.

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


De ser només en paper va passar al format digital el 1999, aconseguint ser actualment líders amb 30.000 seguidors únics i els mateixos seguidors en les xarxes. El director ha agraït molt especialment la ciutadania per donar suport a la revista: "Gràcies per permetre que el TOT hagi sigut en aquests anys una plaça ben viva de la ciutat". 

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


El tercer tinent d'alcaldia, Javier Sánchez, també ha dedicat unes paraules en nom de l'alcalde que per agenda no hi ha pogut assistir. El regidor ha parlat de la feina del periodista local: "La proximitat, la rigorositat i la dedicació els converteix en un dels principals eixos de cohesió social i cultural del país". També ha ressaltat el seu important paper: "Sense informació no hi ha debat, i sense debat no hi ha democràcia". 

No podien faltar la dansa i la música

Les hores han anat passant però els ànims no han caigut, especialment amb l'actuació de la següent entitat, l'Escola de Dansa Roger's, que ha portat dos dels seus grups més júniors a fer una petita mostra de l'après aquest últim any. Nens i nenes han fet un total de tres actuacions carregades de ritme que han contagiat les ganes de ballar al públic. 

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


En acabar, la Mónica Moreno ha convidat a pujar a l'escenari Eli Estella, directora d'aquesta escola que imparteix classes de tots els estils i a totes les edats. "La dansa és més que coreofragies, és teràpia i una part fonamental de la llibertat d'expressió", ha exposat Estella. 

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


La dansa ha continuat, però prenent una direcció més tradicional amb l'Esbart Dansaire de Sant Marçal. El conjunt ha interpretat el ball del rossinyol i l'icònic ball de bastons, acompanyat de la música del cerdanyolenc Jordi Morral i coreografiat per Alvar Borrell. Es tracta d'un fragment de "balls de llegenda de Jordi el cavaller", un espectacle que té la intenció d'explicar la llegenda de Sant Jordi. La presidenta de l'Esbart, Laura Bros, ha explicat que la intenció és que aquest es converteixi en el ball de bastons identificat a la ciutat: "A Cerdanyola tenim corals, sardanes, però no teníem un ball de bastons de Cerdanyola".

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez

Festa dels 35 anys del TOT Cerdanyola. FOTO: Ale Gómez


El fermall final l'han posat el Jazzduet format per la Júlia Esquerda (veu) i el Mario Rossy (contrabaix). La dolça i prodigiosa veu d'Esquerda i la qualitat de Rossy han captivat el públic que, en acabar l'actuació, han demanat una cançó més abans d'acomiadar-se. 

L'aniversari no acaba aquí

Encara queda una activitat en el marc de l'aniversari del TOT; aquests 35 anys d'història han quedat recopilats de forma visual en una exposició que ja es pot visitar a la Sala Elisa Arimany de la Biblioteca Central. L'evolució de la revista reflexa també el camí que ha pres Cerdanyola des de finals dels anys XX, i al final, és també el mirall de les persones que hi viuen.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.