El mes de juny acull noves campanyes de donació de sang i plasma

El 13 de juny es convoca una jornada de donació de sang i el 28 de juny una donació de plasma

L'Ateneu de Cerdanyola del Vallès acollirà una nova jornada de donació de sang un dia abans de la celebració del Dia Mundial del Donant de Sang, el 13 de juny, de 9.30 a 13.30 h i de 13.30 a 20.30 h. També, dimarts 28 de juny es podrà donar plasma de 9.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h.

Per a reservar cita es pot trucar al telèfon 935573566 o fer-ho a través de la pàgina web de Gencat

Les donacions escassegen

Els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat, per la qual cosa calen més donacions per a remuntar l’estat de les reserves. L’activitat quirúrgica ja s’ha normalitzat, però encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Es calcula que 173 persones necessiten sang cada dia als hospitals catalans.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són els càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang, com anèmies.

Requisits per a donar sang

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les algunes condicions bàsiques. Ha de tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.