Més d'una trentena de comparses participen en una Rua de Carnaval d'alta qualitat

La millor disfressa individual ha estat 'Groot' i la millor de parella, trio o grup petit 'Spa'l gos, s'apunta a tot'

La Rua de Carnaval de 2024 va portar la gresca a Cerdanyola del Vallès el dissabte 10 de febrer protagonitzada per més de trenta comparses i unes 2.000 persones. Va destacar la gran qualitat de les disfresses d'enguany fetes a mà, a més de les ganes de la gran majoria de comparses d'oferir festa desfilant amb música i carrosses improvisades amb vehicles. 

Més info: FOTOS: Les imatges del Carnaval 2024

Molta festa i originalitat en les comparses

Com és habitual, les escoles de ball Roger's i Qóreo van encapçalar i tancar la Rua sense passar desapercebudes: més de 100 integrants van fer el recorregut ballant sense parar disfressats de futuristes.

Enguany les comparses petites i grans de grups d'amics han estat d'allò més divertides. No faltaven les ganes de ballar al grup dels cactus, dels autos de xoc o dels disfressats de "marujas", pinces i samarretes. D'entre les disfresses més originals destaquen els alpinistes carnavalescs que es van fabricar la seva pròpia muntanya, el trio de la pel·lícula Up carregant la casa voladora o la barbacoa gegant amb all-i-oli inclòs. Fins i tot els malvats de pel·lícules Disney van oferir espectacle ballant la Macarena i altres coreografies. 

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Molts grups estaven formats de pares i mares d'escoles de la ciutat, com els 'Ei que passa Bross', disfressats de Mario Bross o els vestits de San Fermins. Els troglodites, una de les comparses més grans, fins i tot treien fum d'un volcà en erupció que carregaven al cotxe, des d'un un integrant del grup dirigia el ball. Van mostrar especial cohesió els D-Generation, format per antics alumnes de l'escola Xarau i ara alumnes de l'Institut Jaume Mimó i l'Institut Banús, qui anaven disfressats de jugadors de futbol americà i mostrant que són "dues generacions, però un mateix equip". 

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

També es van disfressar de prehistòrics la comparsa de l'AFA Escola Fedac Cerdanyola, de galetes l'AFA La Sínia i d'aliens l'escola Turó de Guiera. L'escola Saltells va triar la pel·lícula Barbie, l'escola Collserola es va vestir de criatures del mar i l'escola Xarau va obrir la Rua amb el seu Circ Xarau

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Algunes empreses de Cerdanyola també es van animar a participar, com és el cas del SPAL Gos que es va vestir de menjar de gossos, o l'escola Multi Sport, disfressada de tribu índia. La Clínica Smalium va fer entrar al públic en el món del Pròxim Orient disfressats de la pel·lícula d'Aladí. També es van inspirar en Disney l'Associació de Veïns de Banús-Bonasort, que va triar la Ventafocs tot passejant també la carrossa màgica. Totes les comparses van destacar sobretot per la seva atenció en cada detall

Les comparses reconegudes del jurat

La desfilada començava a l'avinguda Espanya a les 17 h i tenia previst arribar al Parc del Turonet a les 18.30 h, tanmateix, es va retardar més d'una hora. Un dels motius del retard va ser que les comparses s'aturaven uns minuts davant del jurat només començar la desfilada, per tal de lluir les seves disfresses i muntar el número que tenien previst. 

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

Les imatges del Carnaval 2024. FOTO: Arnau Padilla

El jurat va decidir atorgar el premi a la millor disfressa individual a 'Groot' i la millor disfressa de parella, trio o grup petit a 'Spa'l gos, s'apunta a tot'. El reconeixement a la comparsa més llaminera va ser a 'La Família Príncipe', la més original a 'La Barbacoa' i la més màgica al 'Gran Circ del Xarau'

Fi de festa al Parc del Turonet

Quan la nit va caure, el Parc del Turonet es va començar a omplir de jovent que esperava amb ànsia el concert de Henry Méndez. A partir de les 21 h, el dominicà va cantar els seus temes més icònics com 'Mi Reina', 'El Tiburón', 'Noche de estrellas', 'Pa que lo bailes', entre d'altres. També va fer sonar cançons de reggaeton famoses del moment, inclús va cantar un tros en català de 'Coti per Coti' de The Tyets. El cantant va fer passar una bona estona al públic interactuant-hi constantment. El millor fermall el va posar el Dj Eros fent sonar les cançons més famoses del moment. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.