El Meteocat alerta de risc moderat de nevades a Cerdanyola i el Vallès Occidental

El Servei Meteorològic de Catalunya avisa que hi ha risc moderat de nevades el dissabte 9 de gener al Vallès Occidental

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya apunta a nevades a cotes baixes durant tot el dissabte 9 de gener. El risc de nevades a Cerdanyola del Vallès i al conjunt del Vallès Occidental es considera moderat.

"Fins a mig matí de dissabte podrà nevar a qualsevol cota", diuen des del Servei Meteorològic de Catalunya. També apunten que a partir del migdia la cota tendirà a pujar tot i que amb una gran variabilitat. A més, al terç sud del país per sobre dels 800 metres es podran superar els 30 cm de neu. 

 

ERC demana si el govern activarà el pla d'emergència

El 5 de gener, Esquerra Republicana va emetre un comunicat explicant que han demanat al govern de Cerdanyola "si activarà cap pla d’emergència davant els avisos de perill per la possibilitat de neu i gel". 

"La situació d’extrem fred que indiquen les previsions meteorològiques i les possibilitat de neu aconsellen ser prudents per les afectacions col·lectives per neu i gel que hi pugui haver als carrers i a les carreteres", destaquen des d'ERC. La formació indica que municipis veïns han activat plans d’emergència, "per la qual cosa cal que Cerdanyola estigui en alerta per actuar amb rapidesa i eficàcia, així com per informar, si fos necessari, a la població de les afectacions que es puguin originar".

Risc de nevades del 9 de gener. FOTO: Meteocat

Risc de nevades del 9 de gener. FOTO: Meteocat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.