L’AMB instal·la quatre noves marquesines d'autobús a Cerdanyola

Cerdanyola estrena quatre marquesines de bus amb un nou disseny pensat en la versatilitat i la sostenibilitat

Cerdanyola del Vallès compta amb noves marquesines a quatre parades d'autobús. L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha instal·lat un nou disseny de marquesina a les parades del carrer de Santa Marcel·lina, a l’avinguda de Canaletes – passeig d’Horta, a l’avinguda de la Primavera – plaça Marconi i a l’avinguda de l’Argentina – plaça Universal. Aquesta actuació a 21 municipis de l'AMB.

L'Ajuntament de Cerdanyola indica que a la parada de l'avinguda de l'Argentina està pendent modificar la senyalització de l'espai de parada de l'autobús, ja que la marquesina s'ha instal·lat uns metres més endavant de l'actual espai de parada. 

Millora de les pantalles d'informació

L'Ajuntament de Cerdanyola destaca que el disseny de les noves marquesines millora diversos aspectes estètics i funcionals respecte dels models habitualment instal·lats. En primer lloc, disposa de més espai per la informació estàtica com plànols, recorreguts o horaris. També s’ha dissenyat un nou sistema d’obertura del quadre horari on s'indica la informació, facilitant les tasques de senyalització quan hi ha modificacions de servei.

A més, disposa d’una pantalla d’informació dinàmica per comunicar el temps d’espera a les persones usuàries. Aquesta pantalla incorpora fins a 5 línies de text d'informació i és de tinta electrònica, permetent una millor llegibilitat. 

Marquesines il·luminades

Estructuralment s’ha dissenyat una marquesina sense obstacles a la zona davantera que, a part de complir amb les normatives d’accessibilitat, permet un accés més còmode per a totes les persones usuàries. També disposarà d’il·luminació per augmentar la seguretat de les persones que esperen el bus, amb bombetes de tecnologia LED de baix consum (50W).

Per facilitar la identificació de les parades, el nou disseny disposa d’un pictograma del bus instal·lat per sobre de la coberta, que s'il·luminarà a les hores en què funcioni la marquesina per poder detectar des de lluny la ubicació de la parada a la via pública.

Més flexibilitat i sostenibilitat

El nou disseny contempla la possibilitat d’instal·lar diverses configuracions per tal d’adaptar-se a les diferents necessitats de la via pública, segons tres mides de marquesina: l'estàndard, l'estreta i la doble. També és possible adaptar el banc a diferents alçades. Per tant, es multipliquen les opcions d’instal·lació en ubicacions on puguin sorgir problemes de seguretat o accessibilitat.

A més, la marquesina es pot adaptar a qualsevol nova configuració conservant el 90% de l'estructura i la cimentació a terra, i ha estat fabricada amb un 95% de materials reciclats o amb segona vida. La nova il·luminació permet un estalvi del 83% del consum elèctric respecte els models anteriors.

D’altra banda, es tracta d’una marquesina robusta, però alleugerida perquè s’ha dissenyat i construït amb components estructurals tubulars, que redueixen la petjada de carboni dels processos de fabricació. També és una marquesina socialment responsable, perquè incorpora tots els requeriments de les normatives d’accessibilitat vigents i s’instal·larà amb recursos de proximitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.