Monòlegs, història queer i fotografia centren el programa del Dia de l'Orgull LGTBIQ+

Cerdanyola commemora el el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ amb activitats durant la setmana del 28 de juny

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ a què s'hi suma L’Ajuntament de Cerdanyola amb un programa d’activitats entre el 21 i el 2 de juliol. El programa s'ha coordinat amb altres àrees del consistori "amb l’objectiu de continuar treballant de forma conjunta perquè les diversitats sexuals i de gènere s’integrin de forma transversal al dia a dia del municipi i l’acció municipal", segons l'Ajuntament.

Teatre a la plaça Sant Ramon

Les propostes d'enguany conviden a reflexionar sobre les realitats de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ en compromís amb la defensa dels seus drets. És per això que la regidoria de feminismes i LGTBIQ+ fa una crida a la participació de tota la ciutadania. A continuació es desglossa el programa sencer de la commemoració. 

La primera activitat programada és l’actuació de teatre al carrer Vine al teatre! Monòlegs a la plaça per combatre l’homofobia a càrrec de la cooperativa Nus i que es durà a terme a la plaça Sant Ramon el dimarts 21 de juny a les 19 h.

Xerrada i exposició al MAC

El Museu d’Art de Cerdanyola acollirà dos actes del programa. Dimecres 22 de juny a les 18.30 h es farà la xerrada Refugi LGTBIQ+ amb Mahmoud Assy, activista defensor dels drets del col·lectiu LGTBIQ+ i persona refugiada. Aquesta activitat també forma part del programa Primavera Solidària.

A més, el 29 de juny a les 19 h el MAC inaugura una petita mostra amb un collage de l’artista Randomagus, fet a partir de diverses obres de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya que esdevenen referents de diversitat. Seguidament, l’entitat Plat Artístic presentarà una selecció de curtmetratges de temàtica LGTBIQ+.

Acte central a la plaça de l'Abat Oliba

L’acte central del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBIQ+ se celebrarà el mateix dimarts 28 de juny a la plaça de l’Abat Oliba. Entre les 18 i les 20 h hi haurà la caravana pedagògica sobre sexualitats, afectivitats i feminisme La Sec Truck! A les 20 h l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat Escènic de l’Institut Banús actuarà amb Drag Queen i Hope (Esperança). La lectura del manifest es farà a les 20.30 h i l'acte tancarà amb l’espectacle Churry Clown.

El programa d’activitats continuarà el dimecres 29 de juny a les 18 h amb la conversa sobre la Història Queer del Flamenco amb Fernando López, que organitza El Safareig. Per a participar en aquesta activitat cal inscriure’s prèviament.

A més, durant tot el programa estarà en marxa el I Concurs Fotogràfic d’Instagram Alliberament LGTBIQ+ 2022, organitzat amb l’Associació de Fotografia de Cerdanyola-Ripollet (AFOCER).

Activitats a més llarg termini

El programa d'activitats compta amb activitats que s'allarguen en el temps. És el cas de l’exposició documental sobre el Dia Internacional LGTBIQ+, instal·lada a la sala 0 de la Biblioteca que es podrà visitar entre el 27 de juny i el 2 de juliol. 

A més, durant el mes de juny es gravarà un programa de ràdio a Cerdanyola Ràdio en format entrevista o tertúlia per a fer més propera la realitat de les persones del col·lectiu LGTBIQ+ del municipi. Les persones interessades a participar-hi poden posar-se en contacte escrivint a lgtbiq@cerdanyola.cat

Acompanyament i atenció pròxims

Cerdanyola del Vallès disposa d’un Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere, el SAI, que acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.

El servei també dona resposta, entre d’altres, a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle i gestiona el canvi de nom de diversos documents oficials com la Targeta Sanitària (TSI). L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania el correu lgtbiq@cerdanyola.cat i el telèfon 935 921 647 per a atendre qualsevol dubte al respecte. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.