Mor Orlando Barrial, referent de la cultura i el patrimoni a Cerdanyola

Orlando Barrial ha estat una de les figures clau en la preservació del patrimoni cerdanyolenc

Aquest 17 de febrer ha mort Orlando Barrial (1963), referent de l'àmbit cultural i patrimonial a Cerdanyola del Vallès. Durant els últims trenta anys, Barrial ha estat una figura clau en la preservació del patrimoni local impulsant diversos projectes arqueològics a Cerdanyola i formant part de l'equip directiu del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).

Orlando Barrial, qui va ser col·laborador del TOT Cerdanyola i el Diari de Cerdanyola, va ser un dels pioners de les excavacions arqueològiques a Montflorit i va ser un dels fundadors del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola (CRAC). La seva implicació amb el patrimoni cerdanyolenc va continuar com a membre de l'equip directiu del Museu d'Art de Cerdanyola (MAC).

La vinculació de Barrial amb Cerdanyola es va traduir en col·laboracions en diferents entitats socials i polítiques de la ciutat. També ha deixat empremta a Cerdanyola sent el fundador del pub irlandès The 1916, el qual va dirigir i va traspassar posteriorment.

Orlando Barrial va publicar diversos llibres, l'últim dels quals és el recull de fotografies nocturnes fetes a Cerdanyola titulat 'Cerdanyola de nit'.

 

Aquí poden veure una entrevista a Orlando Barrial enregistrada a la Televisió de Cerdanyola l'any 1988.