Els Mossos despleguen un dispositiu de seguretat especial per les festes de Nadal

L'objectiu d'aquest instrument és donar resposta a les situacions específiques que esdevenen durant el període nadalenc a Catalunya

Els Mossos desplegaran un dispositiu de seguretat per les festes de Nadal. Des del dia 9 de desembre de 2022, s'ha activat el Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol 2022/23, un sistema que té la finalitat de donar resposta a la situació específica de seguretat que s'esdevé durant el període nadalenc a Catalunya.

Aquest dispositiu té els objectius generals de prevenir els fets delictius contra el patrimoni relacionats amb l'increment de l'activitat comercial, augmentar la percepció subjectiva de seguretat per part de la ciutadania i garantir el lliure i pacífic desenvolupament dels actes festius propis del període de festes de Nadal.

El període nadalenc implica una major afluència de clients als comerços i un augment considerable de les vendes i, per tant, de la recaptació. Aquest increment de l'activitat comercial és aprofitat pels delinqüents, de manera que les dates nadalenques són una època propícia perquè es produeixi un augment dels fets delictius directament o indirectament relacionats amb l'activitat comercial.

Tanmateix, per tal de completar la tasca de prevenció es fa necessari no només centrar l'activitat policial en els eixos comercials més importants de la localitat, sinó també incrementar les accions policials preventives respecte d'aquells altres delictes associats al període nadalenc com ara els robatoris amb força a trasters per l'emmagatzematge de regals, els robatoris amb força a domicilis aprofitant l'absència de les persones per vacances o els robatoris amb força a establiments.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.