Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que també actuava a Cerdanyola

Els detinguts del mateix clan familiar formaven un grup criminal especialitzat en furts de productes a establiments

Agents de Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi de Barcelona van detenir entre els dies 19 i 21 de març sis homes i una dona per pertinença a grup criminal i furts a establiments de tota Catalunya. Durant el temps que ha durat la investigació, agents de guàrdia urbana i policies locals de diversos municipis, entre ells Cerdanyola del Vallès, van identificar alguns membres del grup.

El grup va cometre un total de 33 furts de productes de tot tipus, sempre de marques fàcils de distribuir que després venien a supermercats amb conveniència. La investigació ha permès recuperar més de 2.000 productes. 

El modus operandi era el descuit

La investigació es va iniciar al maig de 2022 arran de diversos furts a establiments per la zona metropolitana comesos per persones del mateix clan familiar. En molts casos, la resposta policial de les patrulles de seguretat ciutadana van permetre detenir algun dels membres, però tot i això, la investigació va confirmar que els integrants reiteraven en el delicte. El recull d’evidències dels supermercats on cometien els furts va mostrar que actuaven de forma coordinada, utilitzant dos vehicles per moure’s pel territori.

El seu modus operandi es basava en el descuit. Els lladres accedien als supermercats i triaven productes de marques reconegudes. Acostumaven a actuar en parella o en grups de tres, un d’ells s’amagava els productes sota la roba i quan passaven per línia de caixa l’altre lladre distreia el treballador o treballadora per facilitar la sortida al seu company.

A més de a Cerdanyola, els furts s'han comès a l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà, Lloret de Mar i Roda de Berà. En alguns casos, els agents van interceptar-los just després de cometre els furts i es van poder recuperar els objectes sostrets.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.