Mossos d'Esquadra difon alguns consells per evitar furts a pensionistes

Treure petites quantitats de diners o desconfiar de desconeguts en sortir del caixer són algunes prevencions

Mossos d'Esquadra ha iniciat una campanya de prevenció per garantir la seguretat de les persones grans, ara que al mes de novembre arriba el cobrament de la paga doble de pensionistes. Així, entre el 21 de novembre i el 2 de desembre, es farà un patrullatge preventiu de proximitat dirigit directament als focus de risc i s'emetran consells de seguretat. 

Un dels objectius de la campanya és prevenir els delictes dels quals en pot ser víctima la gent gran amb motiu del cobrament de la pensió, com furts especialitzats com "cogoters", "taca" , "falsos operaris", "tocomotxo" o "teletubbie".

Consells al caixer

L'Oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria dels Mossos a Cerdanyola destaca com consell bàsic estar sempre alerta, anar acompanyat d'algú de confiança a l'hora de treure diners i, sobretot, treure'n només l'imprescindible. En cas de treure tots els diners de cop s'aconsella guardar-los sempre de manera fraccionada i ben a prop del cos, ja que així serà més fàcil notar si algú intenta robar.

Es recomana, a més, utilitzar caixers interiors i tancats amb pestell. 

El camí cap a casa

Un cop fora del caixer, la policia aconsella anar directes a casa, i especialment, s'ha d'evitar anar al mercat setmanal amb molts diners en efecti, ja que els contactes directes són una manera de distracció. És recomanable parar atenció quan s'arribi al domicili i no ntrar a l'edifici i/o a l'ascensor amb cap desconegut.

Algunes estratègies que els lladres poden utilitzar són demanar alguna informació o signatures a les víctimes, tacar-les amb algun líquid i voler-les netejar, fer una empenta per l'esquena, fer-se passar per un conegut de fa anys o llençar monedes a terra.  

Prevenció dins la llar

Un cop al domicili, cal tancar amb clau i no deixar entrar ningú per evitar qualsevol sorpresa. Si malgrat tot, es pateix un robatori és important trucar al 112 i denunciar.

Consells Mossos d'Esquadra a persones pensionistes

Consells Mossos d'Esquadra a persones pensionistes


Visites de Mossos d'Esquadra

La campanya també inclou visites de Mossos d'Esquadra a les diverses entitats financeres de la ciutat per tal de demanar-los la seva col·laboració en cas d'observar qualsevol actitud estranya o sospitosa. També es visiten llocs sovintejats per persones grans com ara: farmàcies, forns o centres de salut, per tal de transmetre aquests consells.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.