Els Mossos d'Esquadra faran més controls per garantir la seguretat dels ciclistes

Es faran controls a turismes i motos en carreteres on hi ha major afluència de ciclistes

El Servei Català de Trànsit ha anunciat que la Policia intensificarà els controls a les carreteres aquest cap de setmana. L'objectiu és augmentat la seguretat viària als col·lectius més vulnerables, com són els ciclistes, després de l'atropellament mortal a dos vallesans -veïns de Rubí- diumenge passat. Els Mossos faran més controls a cotxes i motos en trams d'alta presència de bicicletes.

Cada àrea regional de trànsit desenvoluparà aquesta operativa a les zones i vies més transitades per aquests usuaris. En aquest sentit, l’acció policial es desenvoluparà a tot el territori amb patrullatges dinàmics a través de turismes i motocicletes espiell i altres patrulles logotipades per detectar infraccions i també per fomentar una conducció respectuosa.

La intensificació dels controls i de la vigilància viària pretén assegurar la protecció dels ciclistes, garantint que se’ls respecta la prioritat de pas a rotondes i interseccions, que no se’ls avança sense mantenir el 1,5 m de distància lateral. També es vigilarà que no es realitzen avançaments amb invasió de carril quan circulen ciclistes en sentit contrari, i que s’utilitza l’enllumenat en túnels.

Sinistralitat del col·lectiu ciclista

Aquest 2022 han mort a les carreteres catalanes 6 ciclistes, 4 més que en el mateix període de l’any passat. Al 2019, n’havien mort 7. A més enguany han resultat ferits de gravetat 35 ciclistes i també hi ha hagut 293 ferits lleu.

Des del 2010 han mort a la xarxa viària catalana 87 ciclistes, 31 dels quals a Barcelona, 27 a Tarragona, 18 a Lleida i 11 a Girona. Al conjunt de les carreteres catalanes des del 2010 també s’han registrat 682 ciclistes ferits greu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.