Municipis del Vallès Occidental demanen solucions urgents pels talls de llum

L'Ajuntament de Cerdanyola estudia accions legals contra la companyia elèctrica

Aquest divendres s’han reunit de forma telemàtica les alcaldies de diversos municipis del Vallès Occidental, afectats pels talls de llum reiterats i milers d'abonats pateixen des de fa mesos interrupcions en el servei que van des de minuts fins a un dia sencer.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, ha recordat que els problemes elèctrics que pateix la ciutat “són històrics” i ha assegurat que van tenir el seu punt àlgid a les pluges del passat 18 de desembre, “per un problema d’infraestructura i manteniment que s’han centrat en dos o tres barris perifèrics i ara s’han escampat pel centre urbà”. L’Ajuntament de Cerdanyola està estudiant accions legals contra la companyia elèctrica juntament amb altres municipis que pateixen problemes en el servei des de fa anys.

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, ha mostrat preocupació per la situació de molts veïns als que actualment els hi està costant pagar la factura de l’electricitat. Giménez ha recordat l’última dada de l’associació de consumidors FACUA, que assenyala que la factura de la llum dels primers dies de gener podria ser la segona més cara de la història. “Ens preocupa l’impacte d’aquesta pujada de preus sobre les famílies”, ha declarat Giménez.

Carlos Cordón també ha explicat que hi ha poc contacte amb Endesa, qui es justifica responent que estan treballant per solucionar-ho. L’alcalde ha dit que és “inadmissible” el tracte que la companyia dona a la ciutadania i ha apel·lat a la unitat d’acció dels municipis vallesans, “que es posi en agenda aquest tema i totes les accions que faci falta”.  Per últim, Cordón ha afegit que “com ajuntament estem estudiant totes les accions legals possibles”. 

A banda de l’alcalde de Cerdanyola, també han participat les alcaldies d’altres municipis afectats pels talls de llum, com Sabadell, Terrassa, Rubí o Sant Cugat.  A la reunió del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha decidit articular una petició conjunta dels municipis perquè la companyia elèctrica plantegi un pla d'inversions per reformar la xarxa elèctrica a tota la comarca, però específicament a les localitats i els barris que més estan patint interrupcions en el servei.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.