Neix l'associació Corporate Women’s Club per impulsar el lideratge femení

Aquest divendres 8 de març s'ha presentat a Can Serra l'associació Corporate Women’s Club ‘Talent en femení’

Aquest divendres 8 de març, en el Dia Mundial de les Dones, la Masia Can Serraparera ha acollit el naixement de la nova associació Corporate Women’s Club ‘Talent en femení’, impulsada des de l’Ajuntament de Cerdanyola després de l'èxit del programa Cerdanyola Women Corporate, un curs de lideratge femení que es va fer entre el març i el juny del 2023. L'associació la formen dones empresàries, professionals i emprenedores que, juntes, tenen la missió d’impulsar i donar visibilitat el talent de les dones. 

L'associació promourà campanyes de formació semblants a les que van fer durant el curs, sobre aspectes com la comunicació, la manera com explicar un projecte i d'altres formacions específiques. També impulsarà activitats de creació de xarxa entre dones i també homes: "Us esperem amb els braços oberts a què us apunteu a l'associació", ha clamat la membre Núria Infiesta

Més info: Cerdanyola Women Corporate, el nou programa de lideratge per a dones empresàries

Més info: Finalitza el programa Cerdanyola Women Corporate

Origen: la Cerdanyola Women Corporate

La mateixa Núria Infiesta, fundadora de Mifisionline i YASYT Robotics, ha explicat que va conèixer el curs Cerdanyola Women Corporate a través de l'Associació de Dones Directives Empresàries i Professionals del Vallès (ADE Vallès): "Un curs de lideratge conscient i femení... em va cridar molt l'atenció i vaig sentir que m'havia d'apuntar". Infiesta assegura que, quan es va conèixer la resta de participants, totes sentien algun tipus d'inseguretat, però "d'allà vam sortir 14 dones professionals i apoderades".

Presentació de l'associació Corporate Women's Club a la Masia Can Serraparera. FOTO: Nora MO

Presentació de l'associació Corporate Women's Club a la Masia Can Serraparera. FOTO: Nora MO

L'empresària ha parlat d'aquest curs de tres mesos com "una llavor que l'Ajuntament va decidir que regaria amb recursos, espais i assessorament", i que un any després ha florit en una associació que busca "obrir allò que fèiem a altres dones per a continuar creixent juntes". Així, Núria Infiesta ha explicat que tenen una clara "intenció de sumar" col·laborant amb altres dones i altres entitats. 

El lideratge femení en valor

La cap del Servei de Física Mèdica i Protecció Radiològica de l’Institut Català d’Oncologia, Cristina Picon, ha parlat de lideratge femení i estereotips posant com a exemple el món sanitari, un univers on les dones ocupen la majoria de llocs de treball, però als llocs d'alta direcció hi ha un 70% d'homes. "Si sent un àmbit tan feminitzat trobem aquestes ràtios, què no passa en altres àmbits on la presència femenina és més minsa", ha reflexionat la doctora, tot afegint: "Volem dones ocupant llocs de responsabilitat".

Tot seguit ha parlat de l'experiment John Vs Jennifer que es va realitzar a la Universitat de Yale l'any 2012, en què es demanava a docents de ciència que valoressin les sol·licituds d'un estudiant home i una estudiant dona a partir de dos currículums totalment idèntics. La valoració va obtenir diferències significatives en favor del John, i no es va trobar cap altre variable a tenir en compte a part de la diferenciació de sexes.

Dones treballadores de Cerdanyola de públic a la presentació de l'associació Corporate Women's Club. FOTO: Nora MO

Dones treballadores de Cerdanyola de públic a la presentació de l'associació Corporate Women's Club. FOTO: Nora MO

Picón també ha parlat de lideratge femení com una manera de dirigir que no té per què ser exercida només per dones: "Margaret Tatcher va tenir un fort rol masculí, possiblement per a no ser rebutjada, en canvi Barak Obama sí és un exemple de lideratge femení", ha assegurat.  Com a exemple de dona que liderava en femení ha parlat de l'editora alemanya Aenne Burda, qui al capdavant del Grup Burden va posar els continguts de la revista Burda Moden al servei de les dones de l'època, publicant per exemple patrons de roba perquè poguessin vestir a la moda i apoderar-se d'aquesta manera.

Mai familiaritzades amb el poder

Finalment, la Directora de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'ÀMB, Esther Pujol, ha explicat que amb l'associació està tancant un cicle que va començar a Cerdanyola anys enrere treballant amb dones que volien inserir-se al món laboral a les quals se les ajudava a apoderar-se per mitjà de plans de viabilitat. Pujol ha parlat sobre la inseguretat que les donen senten sobretot en àmbits dominats per homes perquè "mai hem estat familiaritzades amb el poder", tot i tenir un bagatge i un currículum que mereixi llocs importants de treball. 

Sinergies per un teixit fort

Com a representació de l'Ajuntament de Cerdanyola ha participat, en primer lloc, la regidora de Promoció Econòmica, Cristina Padilla, qui ha transmès tots els seus ànims a les membres de l'associació: "Estem convençudes que entre totes generareu sinergies per a crear un teixit molt potent".

Andrea Borrego, regidora d'Igualtat, ha recordat que un dels seus primers actes com a regidora va ser entregar els diplomes del curs Cerdanyola Women Corporate, un moment que segons ella va marcar un punt d'inflexió: "Ens vam ajuntar a parlar i vam veure com d'important és l’apoderament de la dona vers les nenes, enviar-les el missatge que poden ser qui realment vulguin ser".  L'alcalde, Carlos Cordón, també s'hi ha referit al curs de fa un any com un lloc de promoció de veus femenines que "vam tenir clar que aixo no acabava aquí".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.