La neu enfarina Collserola i alguns punts de Cerdanyola

Ha nevat de nit i matinada a punts del Vallès Occidental

Aquest dilluns 27 de febrer ha arrencat amb alguns paisatges enfarinats per la neu a determinats punts de Cerdanyola del Vallès i al Parc Natural de Collserola. El Meteocat torna a preveure nevades durant la pròxima matinada a l'àrea del Vallès Occidental i Protecció Civil manté en alerta el pla NEUCAT.

Lleugera nevada

Les zones de Cerdanyola que es troben a més altura, com Bellaterra, s'han llevat amb les teulades i els arbres amb una capa de neu que ha desaparegut durant el matí. A Collserola, la caiguda de neu ha deixat imatges com el Tibidabo cobert de blanc. També s'ha vist nevar a Terrassa, Sabadell, Rubí i Sant Cugat del Vallès.

El Tibidabo nevat aquest dilluns 27 de febrer. FOTO: Blanca Blay (ACN)

El Tibidabo nevat aquest dilluns 27 de febrer. FOTO: Blanca Blay (ACN)

La matinada de dilluns ha estat la més freda de l'hivern a les àrees de muntanya i a sectors del litoral i prelitoral Central. El vent i els núvols han impedit que glacés arran de mar, però sí que ho ha fet als massissos del litoral.

La temperatura mínima ha voltat els -19 ºC a 2.500 metres d'altitud, amb -19,6 ºC a Boí. A l'alta muntanya, la temperatura no baixava tant des del febrer del 2018, gener del 2017 o fins i tot febrer del 2012 a punts del Pallars i la Cerdanya.

Pel que fa a Barcelona, on no és habitual que nevi, algunes estacions feia cinc anys que no mesuraven una temperatura tan baixa: -1,4 ºC a l'Observatori Fabra (-1,8 ºC el gener del 2018) +1,4 ºC al Raval (+1,0 ºC el 2018). En d'altres indrets de la ciutat va fer tant o més fred el 22 de gener d'enguany.

Neu a Bellaterra aquest dilluns 27 de febrer. FOTO: Pol Frederic

Neu a Bellaterra aquest dilluns 27 de febrer. FOTO: Pol Frederic

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.