Nivell 3 del Pla Alfa: Restriccions al Parc de Collserola per alt risc d'incendi

L'alerta durarà almenys fins dimarts a la mitjanit

El Parc Natural de Collserola continuarà en el nivell 3 del Pla Alfa fins dimarts 26 de juliol a la mitjanit per onada de calor i risc "molt alt" d'incendi forestal. Està limitada la circulació motoritzada al medi natural, excepte per residents i activitats inajornables. Pel que fa a l'accés a peu, es recomana no entrar a les zones forestals del parc.

Des del parc s’informa que s’ha procedit a tancar els principals miradors del Parc Natural i els aparcaments no vinculats a restauració, i s'ha augmentat la vigilància.Si alguna persona detecta foc o una columna de fum, cal que truqui al 112, telèfon d'emergències, i ho notifiqui. 

Les mesures restrictives

Aixi doncs, es manté la suspensió d'activitats de lleure, es restringeixen les colònies i se suspèn l'activitat agrícola amb maquinària entre les 12 i les 18 hores en els municipis amb el nivell 3 activat. 

Tampoc es podran fer servir eines com bufadors o serres radials a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 terrenys agrícoles. A més, es limita la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels residents, i també la circulació del transport dins del bosc dels productes forestals entre les 12 i les 19 hores.

En la suspensió de l'activitat agrícola, s'exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i altres herbàcies, llaurar els cams de rostolls i el conreu d'arròs.

D'altra banda, es restringeixen les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població excepte que es desplacin a algun altre nucli de població i no comporti ús del medi natural.

També se suspenen les obres a la xarxa interurbana que comportin ús de maquinària amb risc d'incendi, inclosa la sega de cunetes, excepte si compten amb una autorització expressa. Queden suspesos també els usos excepcionals de la via en la xarxa interurbana de carreteres corresponents a proves esportives, marxes ciclistes, filmacions, trenets turístics, rallis i altres, excepte les que tinguin autorització del Servei Català de Trànsit amb informe previ de al Direcció General dels Agents Rurals.

Els onze espais naturals tancats són al Montgrí, al cap de Creus, l'Albera, les Gavarres, Montsec d'Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialb, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Montsant i Montsec-Marmellar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.